Asphen Sport Kikare

1.537 SEK

Klarna


Asphen Sport kikare
Asphen Sport är den perfekta kikaren för dina promenader i naturen och fågelskådning. Dessutom passar den för sportevenemang där man vill komma närmare aktiviteterna samt jaktturer där man vill se djuren. Det är därför en otroligt mångsidig kikare som täcker de flesta behov inom utomhusaktiviteter.

Mångsidig kikare med bra optik
Du är garanterad en detaljerad och ljus bild med en Asphen Sport, eftersom den har BAK-4-prismor med multicoating. Multicoating innebär att alla linsytor behandlas för att uppnå maximal ljusgenomsläpplighet. Det är en fördel om du behöver upptäcka fåglarnas egenskaper för att artbestämma eller upptäcka djuren i skymningen. Därför passar den även som prisvärd jaktkikare.

Kikarens struktur
Med en robust gummiförstärkning är du säker på att kikaren sitter i ett stadigt grepp i dina händer – även med handskar på. Därför kan du använda Asphen Sport året runt. Kikaren har ett centrerat fokuseringshjul, vilket gör det enkelt att fokusera på djuret eller upptäcka nya nyanser i naturens träd. Fokushjulet är steglöst, så du kan ställa in det exakt efter dina behov. Dessutom är den lätt att hantera med en hand – och du kan därför snabbt växla fokus mellan två objekt.

Oavsett om du använder glasögon kan du använda Asphen Sport-kikaren. Den har twist up okular. Om du använder glasögon, låt bara okularen ligga kvar. Om du tar av dig glasögonen kan du enkelt vrida upp okularen. På så sätt kan du anpassa kikaren efter dina behov och utnyttja kikarens hela synfält både med och utan glasögon.

Asphen Sport är kvävefylld vilket gör att den inte imma och är 100% vattentät. Det är en fördel när man ska ta med kikaren på promenader i fuktigt väder eller om det faller regndroppar från träden.

Specifikationer

  • BAK-4 prismor
  • Flerbelagda linser
  • Kvävefylld och 100% vattentät
  • Twist-up okular
  • Centrumfokusering
Modell 8x42 10x42
Förstoring 8x 10x
Objektiv 42 mm 42 mm
Synfält 110 m / 1000 m 102 m / 1000 m
Vikt 605 g 605 g
Närfokusering från 4 meter 4 meter
Storlek 16x13 cm 16x13 cm
Garanti 5 år 5 år
Paketet består av Asphen Sport kikare, väska, rem och linsskydd