Nikon Monarch M7 Kikare

6.906 SEK

Klarna


Nikon Monarch M7 Kikare
Oavsett om du gillar naturen eller djurlivet är Nikon Monarch M7 den perfekta följeslagaren. Det är "storebror" till Monarch M5, eftersom Monarch M7-kikarsikten tar prestandan till en ny nivå och pressar upplösning, ljusstyrka och synfält ytterligare. Den stora skillnaden är bland annat synfältet. M7 ger dig ett fantastiskt stort synfält tack vare vidvinkelprismor. Med både ED-glas, dielektriska högreflekterande prismabeläggningar i flera lager och ett brett synfält är Monarch M7 särskilt lämplig för den som vill ha en kvalitetskikare för fågelskådning, landskapsobservation eller jakt.

Fantastisk ED-optik
Ett fantastiskt optiskt system med ED-glas, faskorrigerade prismor, flerlagers linsbeläggningar säkerställer exceptionella bilder med hög kontrast, naturtrogna färger och extremt bra upplösning på alla avstånd. Det gör att du får ljusstarka kikare oavsett väderförhållanden. Detta gör kikaren till en idealisk fågelkikare såväl som jakt, där du måste se djuren i skymningen.

Dessutom kommer du att upptäcka att ED-glaset gör det möjligt att noggrant studera alla detaljer om djuren. Du missar därför inte djurens egenskaper eller nyanser med en Monarch M7. Detta förstärks av linsernas och prismornas flerskiktsbeläggning, som också är olje- och vattenbeständiga och skyddar mot smuts och fingeravtryck. Kikaren har ett brett synfält vilket ger vackra bilder av till exempel fåglarnas flykt över himlen. Faktum är att kikaren har ett häpnadsväckande synfält på upp till 145/1000m för 8x42-modellen. Detta gör det lätt att upptäcka djur i fart och att observera större djurflockar i landskapet.

Kikarens struktur

Nikon Monarch är tillverkad i en smart, robust och lätt design. Båda modellerna har en 42 mm frontlins och väger endast 680 gram. Med den lätta vikten och kompakta storleken är de därför extremt lätta att ta med sig på promenader, jakt eller annat i naturen. Kikaren har ett låssystem för dioptrijusteringsring, så att du kan hålla fokus även om du råkar flytta på kikaren.

Dessutom har kikaren rörliga och vridbara gummiokular, vilket ger dig de mest optimala möjligheterna att anpassa kikaren efter dina ögon, oavsett om du bär glasögon eller inte. Kikaren kan även kopplas till ett stativ om man vill ha väldigt statiska observationer.

Kikaren är vattentät upp till 1 meter i 10 minuter och imfri med O-ringstätning och kvävefylld. Du kan därför ta den med dig till alla utomhusaktiviteter oavsett väderförhållanden.

Specifikationer

 • Glas med extra låg spridning (ED) 
 • Till synes bredare synfält
 • Dielektrisk högreflekterande flerlagerbehandling av prismorna
 • Alla linser och prismer är flerlagerbehandlade
 • Reptålig beläggning på de utvändiga ytorna av frontlinser och ögonmusslornas linser
 • Takprisma med faskorrigerande beläggning säkerställer hög upplösning
 • Konstruktionen med High Eye Point ger ett klart synfät, även för glasögonbärare
 • Vattentät (upp till 1 m i 10 minuter) och imfri med O-ring-förseglingar och kvävgasfylld
 • Gummiögonmusslor som kan vridas och skjutas
   

Modell 8x42 10x42
Förstoring 8x 10x
Objektivdiameter 42 mm 42 mm
Synfält 145 m/1000 m 121 m/1000 m
Vikt 670 g 680 g
Mått 142x130x57 mm 142x130x57 mm
Pupillavstånd 56-74 mm

56-74 mm

Närgräns 2,5 meter 2,5 meter
Garanti 10 år 10 år
Paketet består av Nikon Monarch M7 kikare, väska, neoprenrem och linsskydd