ZEISS Terra ED Kikare Grön

Pris från 5.998 SEK 6.692 SEK

Klarna


ZEISS Terra ED kikare grön
Terra ED-kikaren är en del av ZEISS prisvärda kikareserie; Terra. Den är därför idealisk för den som vill ha en budgetvänlig kikare utan att kompromissa med kvaliteten. Kikaren har SCHOTT ED glas, vilket säkerligen kommer att ge dig en ny upplevelse av djurens egenskaper och naturens många olika nyanser. Kikaren är gjord i en elegant grön design som är perfekt för naturentusiasten.

Utmärkt ED-optik
Kikaren är tillverkad med SCHOTT ED glas (Extra Low Dispersion). ED glas samlar upp färgerna, och du slipper därför förvrängning av färgerna utan uppnår istället 100% naturlig färgåtergivning. Det blir tydligt när du studerar landskapets många gröna nyanser och fåglarnas brunaktiga fjädrar.

SCHOTT ED glas i kombination med hydrophobic ZEISS MC-beläggning säkerställer en hög ljusgenomsläpplighet på 88%. Det gör att du kommer att uppleva klara, ljusa och skarpa bilder med hög detaljgrad oavsett ljusförhållanden. Det betyder att även när du närstuderar djuren i skogsöppningen i skymning eller skymning kommer du inte att missa en enda detalj. Detta gör även Terra ED-kikaren till en idealisk jaktkikare.

Kikarens struktur
Kikaren är tillverkad med ett vattentätt hus som är förstärkt med glasfibrer och slutligen en robust gummiförstärkning. Detta gör kikaren bekväm att hålla med handskar och i regnigt väder. Du kan därför ta med dig kikaren till alla typer av utomhusaktiviteter oavsett väderförhållanden. Detta förstärks av LotuTec-beläggningen på de främre linserna, som ser till att smuts och vatten studsar av. Detta gör det också extremt lätt att rengöra.

Fokuseringen fungerar enkelt och snabbt när du tar tag i din ZEISS Terra ED-kikare. Ditt pekfinger landar automatiskt på fokuseringshjulet så fort du får kikaren i handen. Du behöver därför inte längre tänka på hur du håller i kikaren. På nästan nolltid har du ditt föremål skarpt i fokus. Det är också en fördel när du behöver växla fokus från ett objekt till ett annat.

Slutligen gör twist up okularen det möjligt att utnyttja hela kikarens synfält både med och utan glasögon.

Specifikationer

  • ED-optik
  • Twist-up okular
  • Kvävefylld
  • 100% vattentät
     
Modell 8x42 10x42
Förstoring 8x 10x
Objektivdiameter 42mm 42mm
Synfält 125m/1000m 110m/1000m
Pupillavstånd 58 - 75,5mm 58 - 75,5mm
Vikt 725 g 725 g
Mått 142x120mm 142x120mm
Närgräns Från 1.6 meter Från 1,6 meter
Garanti 2 år 2 år
Paketet består av ZEISS Terra ED kikare grön, väska, rem och linsskydd