ZEISS Victory SFL 40 Kikare

Pris från 21.075 SEK

Klarna


ZEISS Victory SFL 40 kikare
Med ZEISS SFL-kikaren kan speciella ögonblick lätt upplevas. Optimerad för att vara så lätt och kompakt som möjligt är SFL-kikaren ett perfekt komplement till SF-familjen. Och därmed också den idealiska följeslagaren för dina nästa naturobservationer, där du vill ta en närmare titt på hjortens egenskaper, fartygen vid horisonten eller landskapets många hemligheter.

90% ljustransmission
Ultra-High-Definition (UHD)-konceptet inkluderar en speciell beläggning och en förbättrad optisk design som säkerställer att kikaren levererar högsta detaljnivå och återger färger med naturlig återgivning. Detta gör det möjligt att exakt identifiera de minsta särdragen i fjäderdräkten och på ett tillförlitligt sätt skilja mellan arter.

Med en ljusgenomsläpplighet på 90 % och i kombination med ZEISS T* multicoating kan du tydligt och exakt känna igen detaljer i skymningen, vilket säkerställer att du fångar varje ögonblick – även i mörkare omgivningar. Det betyder att kikaren är idealisk för jakt då den ger dig ljusa och tydliga bilder även i skymningen. Slutligen har kikarens främre linser en LotuTec-beläggning, som ser till att vatten enkelt studsar av och smuts lätt kan avlägsnas spårlöst.

Kikarens struktur
SmartFocus-konceptet gör det möjligt att fokusera snabbt och exakt – utan att behöva sprida fingrarna. Fokuseringshjulet, perfekt placerat i DoubleLink Bridge, erbjuder högsta nivå av arbetsergonomi, kräver endast 1,4 varv från nära fokus till oändlighet och kan vridas exakt även med handskar på.

Den optimerade ergonomin och en stor utgångspupill möjliggör en avslappnad och ostörd tittarupplevelse. Med ett synfält på upp till 140 meter på ett avstånd av 1 000 meter och ett närmaste fokusavstånd på 1,5 meter, ger SFL 8x40 en perfekt överblick i kombination med exakt detaljigenkänning.

Linsdiametern har minskats med 2 mm, vilket gör det möjligt att använda tunnare linselement på närmare avstånd, vilket minskar kikarens vikt med upp till 20 % och deras volym med upp till 13 % jämfört med ZEISS Victory SF-modellerna.

Specifikationer

  • UFL system
  • SmartFocus Concept
  • 90% ljusöverföring
  • Twist-up ögonmusslor
  • Kvävgasfylld
     

Modell 8x40 10x40
Förstoring 8x 10x
Objektivdiameter 40 mm 40 mm
Synfält 140 / 1000 m 115 m/1000 m
Närgräns  1,5 m 1,5 meter
Vikt 640 g 640 g
Pupillavstånd 52-74 mm 52-74 mm
Ljus transmission 90% 90%
Garanti 10 år 10 år
Paketet består av ZEISS Victory SLF 40 kikare, väska, rem och linsskydd