ZEISS Victory SF Kikare

Pris från 30.306 SEK 33.383 SEK

Klarna


ZEISS Victory SF kikare
Återupptäck fågelskådningens värld med ZEISS Victory SF. Du kan uppleva varje detalj som naturen har att erbjuda med exceptionell optik och ett vidvinkelsynfält. Tack vare kikarens låga vikt, unika ergonomiska design och dynamiska snabbfokusfunktion tillåter Victory SF timmar av avkopplande fågelskådning utan trötthet. Victory SF är det nya riktmärket för observation av fåglar och vilda djur i den 125-åriga utvecklingen av ZEISS kikare.

Fantastisk optik och stort synfält
Med fåglar och andra djur som ofta gömmer sig i tät täckning är det viktigt att du har ett brett synfält så att du kan se små rörelser. Det breda synfältet hos ZEISS Victory SF-kikaren ökar det observerbara intresseområdet med upp till 20 % jämfört med andra kikare. Beroende på modell är synfältet mellan 120 m och 148 m, vilket ger användaren en imponerande överblick.

Ultra-FL-konceptet innehåller flera SCHOTT fluorescerande glas för absolut färgåtergivning, ljusstyrka, klarhet och den finaste upplösningen av detaljer - även under de tuffaste förhållanden och mest utmanande miljö. Det betyder att Victory SF är idealisk för dem som behöver se djur och detaljer i skymning och skymning. Här kommer kikarens ljusgenomsläpplighet på 92% samt en utgångspupill på mer än 5 mm att komma till sin rätt och säkerställa dig en ljus och tydlig bild även om ljusförhållandena inte är optimala. Okularet med sju linser ger extremt skarp fokus hela vägen ut till kanterna.

Inga kompromisser kan göras när det kommer till fågelidentifiering - fina detaljer måste kännas igen inom några sekunder för korrekt och tillförlitlig identifiering. ZEISS Victory SF-familjen har utvecklats för att bemästra de mest krävande situationer som uppstår vid fågelskådning. Den optiska prestandan maximerades med ett UFL-koncept. Detta gör att användaren kan bemästra de mest krävande fågelskådningsscenarierna, vilket säkerställer att varje dyrbart ögonblick fångas med absolut tydlighet.

ZEISS T*-beläggning är en garanti för de briljanta bilderna med hög kontrast, som du framför allt kommer att uppleva under ogynnsamma ljusförhållanden och i skymning. Bakom kulisserna finns det dock ingen specifik formel för att bygga lagren. Det är snarare en teknik som ständigt anpassas för att passa nya glasmaterial och krav, som varierar från lins till lins.

Det finns alltid spännande saker att se i naturen – även i vått väder. Det är därför ZEISS har utvecklat LotuTec®. En beläggning för linserna i kikare och spotting-kikare som möjliggör en klar och fri sikt i alla väderförhållanden.

SmartFocus koncept
Det unika SmartFocus-konceptet gör att du kan reagera så snabbt och intuitivt tack vare den förbättrade fokuseringshastigheten. Fokushjulet är placerat i trippellänksbryggan för att möjliggöra en bekväm, naturlig handposition. Den halkfria ytan möjliggör enklare, mer exakt drift och idealisk fokusering.

ErgoBalance-koncept
Tack vare ErgoBalance Concept är kikaren idealiskt balanserad i händerna och möjliggör långvarig och stabil observation med minimal trötthet genom att minska belastningen på musklerna i över- och underarmarna.

Specifikationer

  • Slitstark och hållbar, högkvalitativ kikare byggd för att hålla.
  • Perfekt för att observera landskap, fåglar och djurliv.
  • Lätta material av hög kvalitet för extrem användning
  • 100% vattentätt och inre daggfri (kvävefylld)
     
Model 8x42 10x42
Förstoring 8x 10x
Objektivlins 42 mm 42 mm
Synsfält 148 m/1000 m 120 m/1000 m
Vikt 780 g 780 g
Dimensioner 173x125 mm 173x125 mm
Närfokusering från 1,5 m 1,5 m
Garanti 10 år 10 år
Paketet består av Victory SF kikare, cordura fodral, lins & okularskydd och neoprenrem