Väderstationer

Vill du ha exakta vädermätningar direkt från det ögonblick du vaknar på morgonen? Med en väderstation kan du göra dina egna mätningar av temperaturer, vind, nederbörd, luftfuktighet och mycket mer. Vi säljer väderstationer från flera respekterade och populära märken som: Levenhuk och Discovery. Med en väderstation placerar du mätarna utomhus, men kan se värdena inomhus på medföljande skärm. En väderstation är en användbar pryl för dig som vill ha exakta vädermätningar av vädret i ditt närområde. Se alla våra väderstationer här.

Vad är en väderstation och vad gör den?

En väderstation, även kallad hygrometer, är en apparat som mäter förhållanden från luften utanför och i hemmet genom sensorer och utifrån detta ger dig relevant information om det framtida vädret. Många väderstationer ser ut som en digital klocka, och de flesta visar också tiden. Förhållandena hygrometern mäter kan vara allt från luftfuktighet till nederbörd, vindhastighet och temperatur, vars förhållande mäts genom dess sensorer. Därför kanske du också känner till den här prylen som en temperaturmätare, temperaturgivare, en vardagsrumstermometer eller inomhustermometer. En temperaturmätare är optimal att använda för att lära sig mer om inomhusklimatet i ditt hem. Du kan köpa dessa termometrar i många olika varianter, där du kan mäta både inomhus- och utomhusförhållanden, om det stämmer bättre med det du vill ha information eller väderprognoser om.

Vilka typer av väderstationer är optimala för ditt hem?

Det finns som sagt många typer av väderstationer, beroende på vad man vill mäta. Det kan vara svårt att hitta den bästa väderstationen för dig, så det beror på vad du är ute efter att veta mer om. Om du kör på vatten, vind eller solenergi hemma kan en väderstation med regnmätare, en väderstation med vindmätare eller en väderstation med solceller vara optimal att investera i. Är du mer tekniskt sinnad, en elektronisk smart hem väderstation eller en Wi-Fi väderstation kan vara bra för bara dig och ditt hem. Det kan också vara så att du bara vill veta väderprognosen för de kommande dagarna för att bestämma dig för om du ska cykla eller ta bussen, och här skulle de flesta hygrometrar vara ett bra val. Oavsett vad du letar efter har vi här på Kikkertland ett brett utbud av väderstationer. Vi erbjuder:

  • Professionella väderstationer
  • Väderstationer för inom- och utomhusbruk
  • Multifunktionella temperatursensorer
  • Temperaturmätare med flerdagars väderprognos
  • Väderstationer med hygrometer, termometer och barometer
  • Wifi väderstationer

Alla våra väderstationer har en stilren och minimalistisk design, vissa även med färgkodade avläsningar.

Vad exakt betyder färgkodade avläsningar? Det är egentligen bara ett smart sätt att göra det lättare för dig att läsa och avkoda de olika målförhållandena i både dagsljus och mörker. Om du är intresserad av en väderstation med färgkodade avläsningar, kanske du vill kolla in Levenhuk Plus LP80 väderstation.

Hur man sparar pengar på elräkningen med en väderstation

I dessa spartider kan en väderstation vara smart att använda, eftersom dess termometer kan mäta den exakta temperaturen både inomhus och utomhus. Genom att kontinuerligt hålla koll på temperaturen kan du justera temperaturen inomhus kontinuerligt och på så sätt spara pengar på elräkningen. På Kikkertland erbjuder vi batteridrivna, trådlösa väderstationer - så du kommer inte att använda extra kraft med dessa.

Håll koll på inomhustemperaturen med en termometer

Förutom väderstationer kan du även hitta termometrar på denna sida. Med en termometer kan du mäta inomhustemperaturen och den är därför nästan oumbärlig i ditt hem. Håll den perfekta temperaturen i sovrummet så att du får en optimal nattsömn, eller använd den inuti ditt kontor. Förutom temperatur kan du även mäta luftfuktigheten i ditt hem. Detta ger dig en tydlig indikation på när det är dags att öppna fönstret och vädra ut. Med Levenhuks LP10 termometer får du även datum och tid visat, vilket gör den idealisk för kontors- eller köksinredning.

Köp en väderstation av oss och lär dig mer om väder och inomhusklimat

Med en väderstation är du väl förberedd inför kommande väder och blir bättre informerad om bostadens inomhusklimat. Väderstationen är optimal för att förbättra inomhusklimatet i förhållande till mögel- och temperaturjusteringar. När du känner till luftfuktigheten i hemmet kan du lättare förebygga mögel och därmed sjukdom och framtida räkningar. Förebyggande av mögel är optimalt för ett friskt hem och ett friskt dig.