Celestron StarSense Explorer 10"

Modell/Varunr.: C22471

15.383 SEK 17.768 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron Starsense explorer 10” är det första dobsoniska teleskopet som kan analysera himlen och beräkna den exakta platsen för himlaobjekt med hjälp av en smartphone. Teleskopet har stor bländare, fantastisk optik och är otroligt användarvänligt, därför passar det extra bra för nybörjare inom astronomi. Teleskopet kan dock användas oavsett nivå, på grund av den höga bländaren.

Kom igång med ditt astronomiska äventyr med lätthet

Starsense gör det otroligt enkelt att hitta objekten på himlen. Några minuter efter att du ställt upp teleskopet kan du redan undersöka Månens kratrar och Saturnus ringar. Allt du behöver göra är att:

  • Placera din telefon i Starsense mobilhållare
  • Starta Starsene Explorer-appen
  • Justera telefonen efter teleskopets optik (enkel och snabb procedur)

Och så får du en lista över de himlakroppar som just nu är synliga på natthimlen. Välj det objekt du vill se och Starsense-teleskopet använder pilar på skärmen för att navigera dig mot det önskade objektet. När objektet är klart i okularet lyser skärmen grönt.

Dessutom kan du lyssna på och läsa om spännande astronomiska fakta i appen.

Högkvalitativ Altazimuth Base

Starsense Explorer har en mycket stabil dobsonisk bas som ger en stabil grund. Den har höjdlager med stor diameter med möjlighet att ändra spänningen, Teflon-azimutlager och stag på sidopanelerna som bidrar till extra stabilitet.

Det blir därmed enkelt och bekvämt att köra teleskopet upp och ner samtidigt som det inbyggda höjdbromssystemet, som gör det möjligt att justera spänningen längs höjdaxeln, ger en mjuk och jämn rörelse.

Panoreringsknappen på teleskopröret gör det också enkelt att följa himlaobjekten – även med mindre justeringar av teleskopets position.

Se natthimlen med högkvalitativ optik

Med ett stort 10" optiskt reflektorrör från Newton har detta teleskop tillräckligt med ljusinsamlingskraft för att producera imponerande detaljer i himlaobjekt, samtidigt som det är lätt att transportera.

Du kan förvänta dig skarpa, klara vyer av Jupiters fyra galileiska månar, dess molnband och den stora röda fläcken, Saturnus ringar, Orionnebulosans gasformiga sken, dammstråk i lagunnebulosan och vår granngalax Andromeda.

Alla spegelytor är belagda med optiska XLT-beläggningar för att synligt öka kontrasten och ljustransmissionen för ljusare vyer. Med XLT kommer du att kunna urskilja subtila detaljer medan du tittar på månen och planeterna, såväl som svaga galaxer och nebulosor. Speglarna är gjorda av optiskt glas med låg expansion, vilket hjälper till att säkerställa de bästa bilderna under föränderliga miljöförhållanden.

Detta teleskop kommer också med en högkvalitativ 2" Crayford-fokuserare. Crayford-designen ger exakta och mjuka rörelser utan fokusförskjutning. Det inkluderar också en 2" till 1,25" adapter och ett 2" förlängningsrör så att du kan använda praktiskt taget alla 1 ,25 " eller 2" teleskopokular med din StarSense Explorer Dobsonian. Fokuseraren har även en tumskruv så att du kan låsa in skarpaste fokus.

Ta med dig teleskopet överallt

Även om du bor i stan är StarSense Explorer tillräckligt avancerad för att kunna plocka fram Jupiter, Saturnus, Venus, dubbelstjärnor och några fler av de mest kända himlaobjekten. Men om du kan ta teleskopet till en ännu mörkare plats kommer fler objekt att bli synliga.

Att transportera din StarSense Explorer Dobsonian är enkelt tack vare de ergonomiska bärhandtagen som finns i balanspunkten mellan röret och basen. Dammskydd för framsidan av tuben och fokuseringsenheten ingår också.

Smartphone-kompatibilitet

StarSense Explorer-teleskopet fungerar med de flesta moderna smartphones som tillverkats sedan 2016 – inklusive iPhone 6 och nyare, och de flesta enheter som kör Android 7.1.2 eller senare. Se alla modeller här

Patenterad StarSense Sky-igenkänningsteknik

Starsense Explorer 10" använder din smartphone och patenterade teknik för att navigera runt stjärnhimlen och informera dig om vad du tittar på. Denna teknik är densamma som satelliter använder när de orienterar sig i sina banor, och kallas även LISA (Lost in Space Algorithm).

Objektivdiameter tubus 254 mm (10")
brännvidd 1200 mm  (f/4.7)
Förstoring

48x

Högsta användbara förstoring 600x (vid köp av extra okular) t ex Viewlux Okular och filter kit i koffar
Software StarSense Explorer app  | Celestron Starry Night Basic Edition Software
Vikt 13,24 kg (tubus) 11,6 kg (base)  ialt 24,84 kg
Mått Tubus : 1117.6mm x 292.1mm diameter, Dobson base: 673.1mm x 533.4mm x 533.4mm
Stativ Alt-Azimuth dobson base
ingår Optisk tube, Dobson base, 1x 25mm okular, 2" crayford focuser, StarPointer™ rödpunktsökare, StarSense Explorer dock,  StarSense Explorer unlock koda, okular adapter, lock, Celestron Starry Night Basic Edition Software