Omegon Flatfield ED Okular

Pris från 894 SEK 1.043 SEK

Klarna


Omegon ED Flat Field Okular - kombinerar ett platt bildfält med hög kontrast.

Många okular har bildförvrängning vid kanten av synfältet. Omegon ED plattfältsokular motverkar denna effekt.
Dessa okular med platt fält har ett ED-linselement, vilket ger extra bra färgrenhet. Den optiska konstruktionen gör att dessa okular ger extremt hög kontrast och skärpa, långt över den vanliga nivån.


Med ett synligt synfält på 60° tillhör dessa okular kategorin vidvinkelokular. Jämfört med de välkända Ploessl-okularen ger ED-flatfältsokularen ett synfält som är cirka 20 % bredare.
Okularet har upp till sex linselement, vilket ger ett riktigt högkvalitativt okular. Alla glas/luftytor är multibelagda, vilket förhindrar oönskade reflexer och garanterar hög glans och transparens. Du kan därför förvänta dig exceptionellt bra kontrast när du observerar planeter och DSO:er genom dessa okular.


Okularet på dessa okular gör att de är särskilt bekväma att använda. Det finns ingen skugga, även om du inte tittar direkt längs den optiska axeln. Dessa okular finns i brännvidder på 25 mm, 18 mm, 15 mm, 8 mm och 5 mm. Alla okular har en stor okulardiameter på 21 mm, vilket gör att avslappnad observation är möjlig även vid höga förstoringar. Omegon ED plattfältsokular har ett fast vridbart okular. Okularets 16 mm längd gör att dessa okular passar även för glasögonbärare, vilket vanligtvis gör att de kan se hela synfältet. Okularen kan användas med de flesta teleskop utan problem. Även med Newtonska teleskop med ett snabbt bländarförhållande på f/5 har kanten av synfältet bra kantdefinition.
 

  • Flat field optik, vilket ger ett plant synfält
  • ED-element för hög kontrast och bildfärgsenhet
  • vidvinkel okular med 60° synfält
  • bra ögonavstånd
  • multi-coating på alla linsytor
  • 16 mm okular stykke, lämplig för glasögonbärare
  • 1,25"