Opinel

Behöver du en bra fickkniv till ditt barn? Då är Opinel rätt val för dig. Opinels sortiment innehåller ett sortiment av säkra och hållbara fickknivar för barn, som de kan använda för dagliga aktiviteter på vattnet, på land och i köket. I Kikkertlands utbud från Opinel finns knivar för de allra minsta, så att de kan delta i spännande aktiviteter som matlagning och vildmarksresor. 

Opinels historia

Joseph Opinel var 18 år när han uppfann fickkniven. Då arbetade han i familjens verktygsbutik, men han brann för maskiner och tillverkningsprocesser, vilket ledde till att han uppfann den världsberömda fickkniven. Sedan fickkniven uppfanns 1890 av Joseph Opinel i den franska staden Maurienne i Savoie har hans ättlingar fört hans arv vidare genom företaget med samma namn. I över 130 år har Opinel tillverkat enkla, hållbara och robusta fickknivar, som idag används av många som ett verktyg för dagliga aktiviteter. 1897 tillverkade Joseph fickkniven i tolv olika storlekar, så att den passade små och stora händer, och så att den därmed kunde användas för olika dedikationer. 1901 bygger och öppnar Joseph Gevoudaz-fabriken eftersom framgången med fickkniven överträffar alla förväntningar. 8 år senare, 1909, tillverkar Jospeh "The Crowned Hand" med hänsyn till kung Karl IX:s order om att knivmakare skulle sätta ett emblem på sina produkter för att garantera deras ursprung och kvalitet. Jospeh lägger till "La Main Couronne" och en krona som emblem, som alla knivblad och verktyg har stämplats med senare. Under detta år registrerade han även varumärkena Opinel och La Main Couronne. Sedan dess har Opinels barnbarn, Maurice Opinel, systematiskt registrerat t.ex. varumärken och patent, så att företagets produkter skyddas och Josephs arv lever vidare under hans namn. Maurice dog 2016 vid 89 års ålder och hans son Denis, Josephs barnbarnsbarn, tog över som företagets vd. Med det sagt är Opinel fortfarande ett familjeföretag.

Om Opinel

Opinel har satt sina spår i historien och särskilt i det franska kulturarvet. Opinel fickkniv har blivit en designikon tack vare sin övertygande funktionalitet och estetik. 1989 kom Opinel in i Larousse-lexikonet som ett registrerat namn och med följande definition: "Fällkniv med trähandtag som bär ett spår i vilket bladet sätts in i stängt läge". Samma år öppnade Opinelmuseet som blev en välbesökt plats. 2013 utökade och renoverade Jacque och Maxime Opinel museet, som erbjuder fri entré. Här kan du få kunskap om Opinel-familjens ursprung, tillverkningstekniker samt den industriella och kommersiella utvecklingen av fickkniven.

Opinel fortsätter sina framgångar genom att följa samhällets utveckling och fortfarande uppfinna innovativa och smarta lösningar, inklusive en kniv med polymerskaft som tål vatten och hög värme. Under 2019 producerade de även sin första kollektion av smidda köksknivar, där bladet är 100% smidd av en rund stålstång, och bokhandtaget är tänkt att vara en hyllning till fickknivens traditionella design.

Tre generationer av familjen Opinel har lyckats föra Josephs arv vidare och 2020 kunde företaget fira sitt 130-årsjubileum. Opinel arbetar dock för att stärka företagets hållbarhet genom att investera i forskning, utveckling och mycket mer. Således är Opinel ett kvalitetssäkrat varumärke som du utan tvekan kommer att trivas med.

Opinels knivar

Opinelknivarna är speciellt kända för sina vackra träskaft i t.ex. avenbok, oliv och ek. Skaften kommer i naturliga och klara färger efter att ha behandlats med harts. Opinelknivar är utan tvekan ett bra köp om du är mycket ute i naturen eller vill unna dig ett nytt köksknivset. Opinels knivar kan därför användas för eget bruk eller ges som en unik present till någon du bryr dig om.

I sortimentet ingår bland annat:

Letar du efter jaktknivar, jaktutrustning eller något helt annat inom friluftsutrustning så hittar du ett stort utbud här på Kikkertland.se.

Köp tryggt på Kikkertland

Opinel levererar fantastiska produkter till ett förmånligt pris, och du kan därför tryggt beställa din Opinel-produkt här på Kikkertland.dk – så skickar vi varan så snart som möjligt!

Om du har några tvivel eller vill ha professionell rådgivning för ditt köp av Opinel-produkter eller andra märken, har vi alltid en expert redo att svara på dina frågor. Du kan antingen kontakta oss. Vi har ett helt team av experter redo att svara på alla dina frågor – och här hos oss finns inga dumma frågor.