• Betala säkert med Klarna
  • Leverans inom 3-5 arbetsdagar
  • 5 stjärnor på Trustpilot

Paton Hawksley Spectroscope Star Analyser 100

1.910 sek

Klarna

Modell/Varunr.: A14616
Lagerstatus: Levarans 8-10 dagar
st.

Nu kan Star Analyzer göra samma sak för amatörbilder till ett överkomligt pris med detta enkla tillbehör för teleskop.

Används som ett konventionellt 1,25-tums filter, det är det idealiska tillbehöret för dagens billiga astronomiska kameror, webbkameror och videokameror.

Till exempel, med ett teleskop med endast 80 mm bländare och en enkel omodifierad webbkamera, kan de dolda egenskaperna hos hundratals stjärnor ner till +4 styrka avslöjas.
Med en 200 mm bländare och en känslig CCD -exponering med lång exponering är det möjligt att identifiera ljusa Novae och Supernovae eller till och med en mätning av universums expansion från rödförskjutningen i en Quasar

Funktioner:

Högkvalitativ överföringsdiffraktionsgaller monterad i en standard 1,25 -tums filtercell Antireflexbelagd glas skyddar gallergången Hög effektivitet 100 linjer / mm förblindad design Lätt att använda - Skruvas in i en kameras okularadapter som ett normalt filter Spektrumriktning markerad på filtret cell.

En låsring bibehåller orienteringen Optimerad för de små CCD -sensorerna som finns i populära webbkameror, video- och astrokameror.

Stjärna och spektrum kan spelas in i samma bild, vilket hjälper till att identifiera och kalibrera Galleravstånd kan justeras om så önskas med hjälp av distansringar (köps separat)

Kan också monteras på ett okular för visuellt bruk.

specifikationer:

  • Anslutning (till teleskopet): 1,25
  • material: Aluminium
  • Typ: Blaze -galler för spektroskopi