Asphen Extreme Kikare

1.383 SEK

Klarna


Asphen Extreme kikare
Asphen Extreme är den perfekta följeslagaren för dina nästa naturupplevelser. Den är lämplig för att noggrant studera naturens färger, fåglarnas fjädrar och rådjurens egenskaper. Med en vikt på 570 gram kan du ha kikaren hängande runt halsen i den medföljande remmen, så du alltid är redo att fokusera på naturens vilda djur. Det är därför självklart att ha med sig på resor.

Den klassiska kikaren
Asphen Extreme kan beskrivas som en klassisk kikare, då den har standardvikt, mått och bra optik. Den klassiska svarta designen har dock ersatts med en modern grön design. Om du därför letar efter en kikare med klassiska egenskaper, men med ett naturtroget uttryck rekommenderar vi Asphen Extreme. Asphen Extreme är tillverkad med BAK-4-prismor och multi-coated linser. Du kommer därför att uppleva att naturen och djuren är detaljerade och skarpa när du använder Asphen Extreme. Det kan också vara en fördel att ta med kikaren till sportevenemang, där man vill kunna se detaljerna och aktiviteterna tydligare än med blotta ögat.

Kikarens struktur
Kikaren är ergonomiskt utformad med bra grepp – även om du har handskar på dig. Du kommer att upptäcka att kikaren ligger stadigt i dina händer oavsett. I mitten sitter ett stort fokuseringshjul, som gör det möjligt att fokusera skarpt på fågeln i trädet eller rådjuren på fältet. Du kan enkelt manövrera fokushjulet med en hand, och det är därför lätt för dig att byta fokus från ett objekt till ett annat om det plötsligt kommer en hare hoppande.

Kikaren är immafri och 100 % vattentät. Det gör att du kan ta med dig kikaren till alla typer av aktiviteter i alla väder. Twist up okularen gör det möjligt att använda kikaren både med och utan glasögon. Asphen Extreme passar därför även den som bär glasögon.

Specifikationer

  • BAK-4 prismor
  • Flerbelagda linser
  • Twist-up okular
  • 100% vattentät
     
Modell 8x42 10x42
Förstoring 8x 10x
Objektiv 42 mm 42 mm
Synfält v/1000 meter 122 meter 98 meter
Vikt 570 g 570 g
Storlek 155x125 mm 155x125 mm
Närfokusering från 5 meter 5 meter
Garanti 5 år 5 år
Paketet består av Asphen Extreme Kikare, väska, rem och linsskydd