Sky-Watcher Heritage 76 stjärnkikare

Modell/Varunr.: H10212
Produkten är utsåld.

1.099 SEK

Klarna

Lagerstatus: Leverans 12-16 dagar

Sky-Watcher Heritage 76 stjärnkikare
Stjärnkikaren är idealisk för den unge astronomen som vill närmare studera Månens många kratrar, dalar och kontraster samt de stora planeterna i solsystemet. Heritage 76 är ett dobsoniskt teleskop, vilket betyder att röret är monterat på en bas. Den är därför otroligt lätt och lätt att transportera. Dessutom går den att ställa på en hylla i barnrummet, då den har en maxhöjd på 40 cm och väger endast 1,75 kg. Stjärnkikaren har en rördiameter på 76 mm.

Teleskopet har designats speciellt för att fira det internationella året för astronomi och 400-årsdagen av Galileos första teleskop. Heritage 76 samlar in mer än 117 gånger mer ljus än med blotta ögat. Galileo Galilei studerade också natthimlen för mer än 400 år sedan, men hans teleskop var inte i närheten av så bra som detta. Teleskopet är också utsmyckat med orden "Galileo 400" och "International Year of Astronomy" samt viktiga datum under Galileos livstid.

Titta på månen och planeterna
Heritage 76 kommer i första hand att vara lämplig för att studera Månens kratrar och detaljer. Där får du med 140x förstoring en fantastisk upplevelse av kratrarna, dalarna och kullarna. Du kan också utforska de större planeterna som Jupiter, Saturnus och Mars. Slutligen kan du också studera solen och se solfläckar. Detta får endast göras med ett solfilter.

Komma igång
2 okular ingår, som ger förstoring på 15x och 30x. Diametern på fokus är 31,7 mm och alla 1,25" / 31,7 mm okular och andra kan användas på denna kikare. Så en uppgradering är alltid möjlig. Samtidigt har teleskopet en sökare med ett inbyggt riktmedel och en 5x förstoring på sidan av teleskopet Med denna sökare kan du enkelt och snabbt lokalisera objekt och sedan se dem i själva okularet med förstoring.

De två medföljande okularen har uppgraderats speciellt till Super Modified Achromats av högre kvalitet för att öka din tittarglädje. Teleskopet accepterar standardtillbehör på 1,25" så förstoringsområdet kan enkelt utökas med ytterligare 1,25" okular och/eller Barlow-lins. Teleskopet kan förstora runt 140x och det är därför möjligt att uppnå högre förstoring genom att köpa ytterligare okular eller en barlow-lins.

Det okomplicerade manuellt manövrerade Dobsonian alt-azimutfästet gör det till ett bekvämt, mycket portabelt, greppa-och-gå-system. Det kompletta teleskopet och fästet kommer helt monterat direkt ur kartongen.
Levereras i presentförpackning.

Ta bilder med din smartphone
Smartphone-adaptern monteras på okularet och sedan sätter du din telefon i den (ingår ej)

Astrofotografering med en DSLR-kamera rekommenderas inte med detta teleskop.

 

Objektivdiameter 76mm
Brännvidd 300mm f/4
Okular, 1.25" 25mm - 10mm
Förstoring 12x, 30x
Tillbehör 5x24 sökare
Max höjd 40 cm
Vikt 1,75 kg
Paketet består av Heritage 76 mm tubus, Alt-Azimuth trä montering, 2 okular 10mm och 25 mm, 5x24 sökare, engelska manual

 

Titel Typ Storlek Manual
Heritage-76-manual-engelsk.pdf PDF 227.34KB Manual