ZEISS Termisk Kikare DTI 3/35 Gen 2

Modell/Varunr.: Z527013

32.306 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

ZEISS termisk kikare DTI 3/35 generation 2
Att jaga på natten är en speciell utmaning eftersom ditt synsinne är nedsatt och risken att inte lyckas eller till och med fatta ett felaktigt beslut är stor. DTI 3 GEN 2 är speciellt designad för aktiva jägare. Dess stora synfält i kombination med lång räckvidd gör den till den perfekta kombinationsprodukten för jakt och förföljelse i skogsområden – och därför också det perfekta valet för allroundare som gillar att utnyttja alla möjligheter i sitt jaktområde.

Observation
Oavsett om det är i skogsområden eller vid lockbetet - denna högkvalitativa värmekamera ger ett brett synfält på 19 m på ett avstånd av 100 m. Detta innebär att ZEISS DTI 3/35 GEN 2, tack vare sin unika optik, ger en perfekt perfekt överblick på korta avstånd, som värmekällor pålitligt. Generation två har ny, kraftfullare hårdvara som möjliggör förbättrad bildkvalitet och tänjer på gränserna för 384 x 288 sensorer ytterligare. Den nya 1.024 x 786 AMOLED-skärmen förbättrar kontrast och färgåtergivning för en mer detaljerad bild med mindre bakgrundsbrus och skarpare kanter.

Vid jakt är den närmaste strömkällan ofta långt borta. Du behöver vanligtvis en bärbar laddare för att se till att de inte tar slut på ström – vilket innebär extra vikt och utrustning att komma ihåg. Med en imponerande lång batteritid på 8 timmar kommer DTI 3 GEN 2-modellerna att hålla tillräckligt med laddning för två till fyra jakter. Förläng batteritiden ytterligare genom att aktivera den smarta standby-funktionen.

Funktioner
Olika miljösituationer kräver olika inställningar. DTI 3 GEN 2 har tre förprogrammerade observationslägen: universal, detektera och dimma. Upptäcksläge höjdpunkter t.ex. värmekällor ännu mer, samtidigt som den kalla bakgrunden reduceras. Detta gör att du kan se djur bakom träd och buskar bättre än tidigare.

Movement Alert spårar den hetaste värmekällan i bilden och meddelar jägaren när denna värmekälla rör sig. Lysdioden på enhetens ovansida börjar blinka eller så tänds displayen. Det är alltså möjligt att övervaka ett stort område utan att hålla i kameran hela tiden.

ZEISS DTI 3/35 gen 2 erbjuder 8 olika färglägen, så att du kan välja den inställning som bäst passar dina behov. Black Hot och White Hot ger bilder med hög kontrast. Vid observation i områden med kraftig vegetation möjliggör Red Hot snabb detektering av värmekällor. Regnbågsfärgläget är idealiskt för att identifiera även de minsta temperaturskillnaderna. Dessutom har fyra färglägen designats om för att minska skärmbländning i mörka miljöer och minska påfrestningarna på ögonen. Red Hue-läget anpassar dina ögon till mörkret. Dark Hue är bekväm för dina ögon eftersom den använder färg med låg luminescens. Grön nyans visar massor av detaljer vid låg skärmljusstyrka, och Night Eye framhäver de varmaste områdena i värmebilden i en behaglig sepia-ton.

ZEISS DTI-kameror har en High Frame Rate på 50 Hz. Detta hänvisar till hur många gånger per sekund din skärm kan rita om bilden. En högre bildfrekvens på skärmen resulterar i minskat flimmer i bilden, vilket minskar påfrestningen på ögonen när den används i flera timmar åt gången.

Picture-in-Picture funktionen hos ZEISS DTI gör det möjligt att lägga den zoomade bilden ovanpå den visuella bilden. Den här funktionen hjälper till att hålla ett öga på djuret du observerar i zoomläge, även när det gör plötsliga rörelser.

I Hot Traking läget ramas den hetaste källan i bilden in av en röd fyrkant. Det är därför lättare att hitta värmekällor i tätbevuxna områden och spåra dem.

Du kan använda Compass Overlay för att bestämma riktningen för ett mål eller få din egen orientering. Detta kan vara särskilt användbart för spotting eller om du är ute och jagar med en kamrat och vill diskutera olika mål.
 

Zoom  1x-4x
Display resolution 1024x768
Bländare f/1.0
Sensor resolution 384x288
Optical magnification 2,4
Maximum digital zoom 4x
Zoom steps 1x-4x
Synfält v/100 m

19 m

Räckvidd 1300 meter
Power supply Li-Ion Battery - 8 timers levertid
Operating temperature, ºC -10 til +50
Hukommelse, intern 32 GB
WLAN frequency 2.4 Ghz
Bluetooth Nej
Livestream funktion Ja
Mått

193 x 60 x 65 mm

Vikt 420g