ZEISS Termisk Kikare DTI 4/50

Modell/Varunr.: Z527450

47.691 SEK

Klarna

Lagerstatus: Leverans 12-16 dagar
st.

ZEISS Termokikare DTI 4/50
Naturen sover aldrig. Och passionen att observera den vilar inte heller. Även om erfarna fågelskådare redan har en mängd kunskap, är rätt utrustning avgörande för absolut säkerhet. ZEISS DTI 4 är en värmekamera som alltid presterar bäst. Med sin kompakta storlek, en högupplöst 640 × 512 sensor och ZSIP, levererar den högkontrast, detaljerad bildkvalitet överallt – även över långa avstånd.

På landsbygden blir observationsområdet viktigt, ZEISS DTI 4/50 är det perfekta valet tack vare dess enorma detekteringsområde. Upptäck värmekällor tydligt och med hög kontrast på avstånd upp till 2.635 meter och identifiera även de minsta detaljerna i skarp bildkvalitet tack vare ZSIP.

Observation
Den nya sensorn på 640 x 512 erbjuder högre bildupplösning för bättre bildkvalitet på alla zoomnivåer, samt ett längre detekteringsområde med mindre brus vid samma zoomnivå jämfört med en mindre sensor. Därför kommer du att kunna observera mycket fler detaljer på längre avstånd med denna nya termokikare från ZEISS.

När du är ute i naturen är den närmaste strömkällan ofta långt borta. Du behöver vanligtvis en bärbar laddare för att se till att din enhet inte får slut på ström – vilket innebär extra vikt och extra utrustning att tänka på. Med en imponerande lång batteritid på 7 timmar kommer DTI 4-modellerna att hålla tillräckligt med laddning för två till fyra resor. Förläng batteritiden ytterligare genom att aktivera den smarta standby-funktionen.

Funktioner
Olika miljösituationer kräver olika inställningar. DTI 4 har tre förprogrammerade observationslägen: universal, detektera och dimma. Upptäcksläge höjdpunkter t.ex. värmekällor ännu mer, samtidigt som den kalla bakgrunden reduceras. Detta gör att du kan se djur bakom träd och buskar bättre än tidigare.

Movement Alert spårar den hetaste värmekällan i bilden och meddelar jägaren när denna värmekälla rör sig. Lysdioden på enhetens ovansida börjar blinka eller så tänds displayen. Det är alltså möjligt att övervaka ett stort område utan att hålla i kameran hela tiden.

ZEISS DTI 4/35 erbjuder 8 olika färglägen, så att du kan välja den inställning som bäst passar dina behov. Black Hot och White Hot ger bilder med hög kontrast. Vid observation i områden med kraftig vegetation möjliggör Red Hot snabb detektering av värmekällor. Regnbågsfärgläget är idealiskt för att identifiera även de minsta temperaturskillnaderna. Dessutom har fyra färglägen designats om för att minska skärmbländning i mörka miljöer och minska påfrestningarna på ögonen. Red Hue-läget anpassar dina ögon till mörkret. Dark Hue är bekväm för dina ögon eftersom den använder färg med låg luminescens. Grön nyans visar massor av detaljer vid låg skärmljusstyrka, och Night Eye framhäver de varmaste områdena i värmebilden i en behaglig sepia-ton.

ZEISS DTI-kameror har en High Frame Rate på 50 Hz. Detta hänvisar till hur många gånger per sekund din skärm kan rita om bilden. En högre bildfrekvens på skärmen resulterar i minskat flimmer i bilden, vilket minskar påfrestningen på ögonen när den används i flera timmar åt gången.

Picture-in-Picture funktionen hos ZEISS DTI gör det möjligt att lägga den zoomade bilden ovanpå den visuella bilden. Den här funktionen hjälper till att hålla ett öga på djuret du observerar i zoomläge, även när det gör plötsliga rörelser.

I Hot Traking läget ramas den hetaste källan i bilden in av en röd fyrkant. Det är därför lättare att hitta värmekällor i tätbevuxna områden och spåra dem.

Du kan använda Compass Overlay för att bestämma riktningen för ett mål eller få din egen orientering. Detta kan vara särskilt användbart för spotting eller om du är ute och jagar med en kamrat och vill diskutera olika mål.
 

Display resolution 1024x768
Bländare f/1.0
Sensor resolution 640x512
Optical magnification 1,5
Maximum digital zoom 4x
Zoom steps 1x-4x
Synfält v/100 m

38 m

Räckvidd 2.635 meter
Power supply Li-Ion Battery - 6,5 timers levertid
Operating temperature, ºC -10 til +50
Hukommelse, intern 16 GB
WLAN frequency 2.4 Ghz
Bluetooth Ja
Livestream funktion Ja
Mått 230 x 62 x 68 mm
Vikt 690g