Tele Vue Ethos Okular, 2"

Pris från 10.762 SEK

Klarna

TeleVue Ethos Okularer

TeleVue Okularer är känt för sin interna okular och teleskopdesign av Al Nagler; dessa okular ger ny innebörd åt termen "in-house". Konceptet för denna okularserie föreslogs av Tele Vue-president David Nagler, med prestandaparametrar som ger den de grundläggande egenskaperna (etos) hos ett Tele Vue-okular: hög kontrast, bekväm ögonavlastning och skärpa i hela fältet. Kontroll av astigmatism, fältkrökning, sidofärg, korrigering av vinkelförstoringsförvrängning och låg pupillkänslighet för dagtid var angivna kriterier.

Skärpa är inneboende i den optiska designen, men kontrasten maximeras genom den intelligenta användningen av platta färdiga bafflar och ultralåg reflektans, högeffektiva beläggningar anpassade till sammansättningen av varje element.

Fältarean för detta nya okular är mer än 50 % större än ett 82°-fält. TeleVue Ethos är i grunden fler okular som ger den verkliga fältstorleken för en längre brännvidd, ett smalare synligt fält okular med fördelarna med högre kraft och mörkare himmelsbakgrund.

Specifikationer:
13mm - 15mm øjestykke - 2" / 1.25" - 590 gr.
17mm - 15mm øjestykke - 2"  - 703 gr.
21mm - 15mm øjestykke - 2"  - 1021 gr.