Omegon Plössl Zoom Okular 7-21 mm

Modell/Varunr.: OM5084

860 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Omegon Plössl zoom okular, 7-21 mm
Med detta nybörjarvänliga zoomokular kan du uppnå flera förstoringar med bara ett enda varv. 


Zoomokularet från Omegon möjliggör skarpa bilder och enkel förstoring av månen, planeter och andra fascinerande djupa himmelobjekt.

Hitta den perfekta förstoringen

Tack vare okularets zoomfunktion har det aldrig varit lättare att hitta rätt förstoring. Med ett zoomokular behöver du inte växla mellan olika okular. 


Genom att vrida på okularet kan du öka eller minska förstoringen samtidigt som du observerar natthimlen. På så sätt får du också snabbt en känsla för de olika förstoringarna. Synfältet på upp till 43° ger dig en bekväm sikt utan tunnelseende. 

Okularet är även lämpligt för naturobservationer.

Utmärkt optisk kvalitet

Alla optiska element i detta okular med 5 linser är multi-coated och svarta i kanterna. Detta ger en tydlig, skarp bild med utmärkta kontraster och förhindrar oönskade reflektioner. Dessutom korrigerar zoomokularet även aberration och färgfel. 


Det vikbara gummiokularet skyddar mot starkt ljus och gör okularet bekvämt att använda, oavsett om du bär glasögon eller inte. Du kan även enkelt infoga mån-, färg- eller andra filter via 1,25''-anslutningen för att få ännu bättre observationer.

Ett okular med allroundzoom

Detta zoomokular är designat för att vara den perfekta följeslagaren för observation av både himmel och landskap. Den har en 1,25'' anslutning och passar alla vanliga teleskop. Den räfflade ytan ger ett säkert grepp och okularet ligger bekvämt i handen, även när man bär handskar. En skåra förhindrar också att okularet faller ur teleskophållaren.

Specifikationer

  • Ett okular - flera förstoringar
  • Steglöst variabel brännvidd från 7-21 mm
  • Multi-coating ger hög kontrast och detaljerad bild
  • Vikbart gummiokular som skyddar mot starkt ljus
  • Synfält: 30°- 43°
  • 1,25'' anslutning
  • Räflad yta för ett stadigt grepp i alla väderförhållanden
  • En skåra förhindrar att okularet faller ur hållaren