Sky-Watcher StarTravel 102 AZ

Modell/Varunr.: H10732

4.922 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Startravel 102 AZ
Startravel 102 mm-kikaren är ett fantastiskt instegsteleskop för att studera stjärnhimlen och njuta av de större stjärnhoparna och nebulosorna, såväl som månen och planeterna. Kikaren är också lätt att transportera.

Utforska natthimlen såväl som landskapet
Med teleskopet kommer det att vara möjligt att få fantastiska observationer av ljusa nebulosor, galaxer, planeter, månen och (med ett solfilter) solen. Det kommer därför att vara lämpligt för att utforska den vidsträckta natthimlen med många speciella fenomen. Teleskopets 102 mm lins samlar in 300-400 gånger så mycket ljus som blotta ögat och dubbelt så mycket ljus som ett 70 mm teleskop. Vid låga förstoringar får man en mycket tydlig och kontrastrik bild när man tittar på stjärnor och de ljusare nebulosorna som Orionnebulosan, Sjustjärnan och Andromedagalaxen Under röret sitter flexkablar för att manövrera teleskopet och för att snabbt finfina -justera din position.

Ett 45º vridningsprisma medföljer vilket gör det möjligt att även använda teleskopet för landskap och natur.Det är speciellt bra för längre sträckor över landskap och hav. Du kommer därför även att kunna uppleva teleskopet under dagtid.

Fotografera med din smartphone
Ta bilder av dina observationer med din smartphone. Allt du behöver är en smarttelefonadapter. Placera adaptern på okularet och fäst din smartphone på den. Då är du redo att ta bilder.
 

Objektivdiameter  102mm
Bränvid 500mm (f/4.9)
Okularer, 1.25" 25mm - 10mm
Förstoring 20x, 50x, 
Tillbehör rödpunktsökare, 45º rättvändande prisme, dual-fit focuser 1.25"/2", direkte SLR kamera montering, AZ stativ
Tubuslängd 70 cm
Vikt  15 kg
Engelska manual