Sky-Watcher Startravel 120AZ Teleskop

Modell/Varunr.: H10736

5.299 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Startravel 120 AZ stjärnkikare
Sky-Watchers Startravel 120-kikare är idealiska för att observera natthimlens många fascinerande föremål. Du vill ha utmärkta bilder av planeter, månen och klara djupa himmelobjekt som olika nebulosor. Med ett 120 mm objektiv är det ett av de större linsteleskopen som passar både nybörjaren och den mer erfarna.

Utforska natthimlen såväl som landskapet
På grund av det stora röret på 120 mm blir det lätt att få fantastiska observationer av stjärnhopar, nebulosor, galaxer, planeter, Månen och (med solfilter) Solen. Det kommer därför att vara lämpligt för att utforska den vidsträckta natthimlen med många speciella fenomen. Teleskopets 120 mm lins samlar in 400-500 gånger så mycket ljus som blotta ögat och dubbelt så mycket ljus som en 90 mm. Vid låga förstoringar får du en mycket tydlig och kontrastrik bild när du tittar på stjärnor och de ljusare nebulosorna som Orionnebulosan, Sjustjärnorna och Andromedagalaxen. Med kontrollkablar är det lätt att manövrera och du kan snabbt finjustera din position så att du alltid håller fokus på det du vill.

Kikaren kan även användas för visning, eftersom ett 45º vridbart prisma ingår. Det är särskilt bra för längre sträckor över landskap och hav. Du kommer därför även att kunna uppleva teleskopet under dagtid. Det är särskilt en fördel på sommaren, när solen går ner.

Fotografera med din smartphone
Ta bilder av dina observationer med din smartphone. Allt du behöver är en smartphoneadapter. Placera adaptern på okularet och fäst din smartphone på den. Då är du redo att ta bilder.
 

Objektivdiameter 120mm
Brændvidde 600mm (f/5)
Okularer, 1.25" 25mm - 10mm
Forstørrelser 24x, 60x
Tilbehør rødpunktssøger, 45º vendeprisme, dual-fit focuser 1.25"/2", direkte SLR kamera montering, AZ stativ, engelsk manual
Tubus: længde 90 cm
Vægt 4 kg