Celestron Astromaster 114 EQ stjärnkikare inkl. motor och smartphoneholder

Modell/Varunr.: C32042

3.685 SEK 4.454 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron Astromaster 114 EQ stjärnkikare
Astromaster 114 EQ är ett mycket användarvänligt teleskop som ger tydliga och ljusa bilder av månen och planeterna i synnerhet tack vare ett 114 mm rör. I paketet ingår även stativ och okular, så du är redo att sätta igång direkt. Det är även möjligt att köpa tilläggsutrustning som okular och filter om så önskas.

Motor och smartphoneadapter
I deluxe version av Celestron Astromaster 114 EQ du får en smartphone adapter och en motor. Motorn kompenserar för jordens rotation, så du är säker på att föremålet du studerar förblir i fokus. Detta är en fördel om du vill fotografera med din DSLR-kamera. Med en motor behöver du bara göra minimala justeringar för att hålla objektet i synfältet. Dessutom är det också en fördel om ni är flera som ska turas om att observera. Smartphone-adaptern gör det möjligt att fästa din smartphone på okularet så att du enkelt och utan ansträngning kan ta bilder av dina observationer. Den passar alla okular som har en ytterdiameter på 34 mm.


Utforska natthimlen
Med denna kikare får du en fantastisk upplevelse av Månens kratrar och planeterna. Bland annat kommer det att vara självklart att observera Saturnus ringar, Jupiter och månarna samt Mars förutom andra planeter. Dessutom är det möjligt att studera de ljusare nebulosorna och stjärnhopar som Adromedagalaxen. Om du vill studera solen och solfläckarna kan du köpa ett solfilter.

Astrofotografering med en DSLR-kamera rekommenderas inte med detta teleskop.

 

Objektivdiameter 114 mm
Brännvidd 1000 mm (f/8.77)
Okular, 1.25" 20 mm (med inbyggd rättvändende lins) -10 mm
Förstoring 50x, 100x
Tillbehör Built-in StarPointer søger, smartphone adapter, motor
Software Starry Night Basic Edition
Högsta förstoring 269x
Vikt 7,7 kg
Stativ Tysk akvatorial stativ
Pakken består av Optisk tube | Tysk ækvatorial stativ | Tilbehørsbakke | 2 okularer- 20 mm med indebygget vendeprisme & 10 mm | Smartphone adapter & motor | Engelska manual