• Beställ innan 13.00 - MA-TO och vi skickar samma dag (för grön lagerstatus)
  • Betal med Klarna
  • Beställ online 24/7

Tele Vue Ethos Okular, 2"

Pris från 9.993 sek

Klarna

TeleVue Okularer är känt för sin interna okular och teleskopdesign av Al Nagler; dessa okular ger ny innebörd åt termen "in-house". Konceptet för denna okularserie föreslogs av Tele Vue-president David Nagler, med prestandaparametrar som ger den de grundläggande egenskaperna (etos) hos ett Tele Vue-okular: hög kontrast, bekväm ögonavlastning och skärpa i hela fältet. Kontroll av astigmatism, fältkrökning, sidofärg, korrigering av vinkelförstoringsförvrängning och låg pupillkänslighet för dagtid var angivna kriterier.

Skärpa är inneboende i den optiska designen, men kontrasten maximeras genom den intelligenta användningen av platta färdiga bafflar och ultralåg reflektans, högeffektiva beläggningar anpassade till sammansättningen av varje element.

Fältarean för detta nya okular är mer än 50 % större än ett 82°-fält. TeleVue Ethos är i grunden fler okular som ger den verkliga fältstorleken för en längre brännvidd, ett smalare synligt fält okular med fördelarna med högre kraft och mörkare himmelsbakgrund.

Trustpilot