Sky-Watcher Mån och Planetfilterset

Modell/Varunr.: H20202

499 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Mån och Planetfilter set
Sky-Watcher filterset för stjärnkikare. Ett av våra mest populära filterset för att titta på månen och planeterna i vårt solsystem. Med hjälp av dessa filter förbättras bilden du ser vad gäller kontrast och färger. Ett planetfilter skruvas fast i botten av okularet, där det finns en gänga som passar till filtret. Detta set är 1,25" i storlek och passar standardokularet.

I setet finns det 4 filter: gult, rött, grönt och månfilter. Filtren kommer i en plastlåda med foder för förvaring.

Gult filter är ett bra allmänt filter för mindre teleskop (mindre än 4,5 tum). Filtret kommer att förbättra kontrasten för funktioner på månen. Det hjälper dig också att se Jupiters och Saturnus ekvatorialbälten, molnen och polarisarna på Mars och den mörka detaljen i Uranus och Neptunus.

Rött filter blockerar nästan allt blått och grönt ljus, vilket gör att du kan t.ex. får en mycket stark kontrast mellan de blåtonade strukturerna och de ljusare detaljerna på Jupiters och Saturnus grumliga yta. Detta filter används dock främst för att observera polarlock på Mars.

Grönt filter är ett väldigt universellt kontrastfilter som ger mycket högre kontrast för t.ex. månen. Filtret kan också användas för att observera den stora röda fläcken på Jupiter, och detaljer om andra rödaktiga strukturer på gasjättarna kan också tas fram.

Månefilter Neutral är ett idealiskt filter för månen och för att stapla med andra planetfilter för att öka densiteten utan att ändra färg. Ett neutralt densitetsfilter är också användbart när du delar upp binära stjärnsystem (dubbla stjärnor). Använd när du vill minska ljusstyrkan men inte vill påverka ett objekts färgegenskaper.