Viewlux Mån och Planetfilterset

Modell/Varunr.: A5205

614 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Viewlux Mån och Planetfilter set
Viewlux filterset för stjärnkikare. Ett av våra mest populära filterset för att titta på månen och planeterna i vårt solsystem. Med hjälp av dessa filter förbättras bilden du ser vad gäller kontrast och färger. Ett planetfilter skruvas fast i botten av okularet, där det finns en gänga som passar till filtret. Detta set är 1,25" i storlek och passar standardokularet.

I setet finns det 4 filter: gult, rött, grönt och månfilter. Filtren kommer i en plastlåda med foder för förvaring.

Gult filter no 12 är ett bra allmänt filter för mindre teleskop (mindre än 4,5 tum). Filtret kommer att förbättra kontrasten för funktioner på månen. Det hjälper dig också att se Jupiters och Saturnus ekvatorialbälten, molnen och polarisarna på Mars och den mörka detaljen i Uranus och Neptunus.

Rött filter no 21 blockerar nästan allt blått och grönt ljus, vilket gör att du kan t.ex. får en mycket stark kontrast mellan de blåtonade strukturerna och de ljusare detaljerna på Jupiters och Saturnus grumliga yta. Detta filter används dock främst för att observera polarlock på Mars.

Blue no 80A filter är ett mycket universellt kontrastfilter som ger mycket högre kontrast för t.ex. Månen. Filtret framhäver även Merkurius ytegenskaper i skymningen, avslöjar Venus subtila skuggor i molnen och hjälper till att observera Mars höga moln och polarlock.

Månefilter Neutral är ett idealiskt filter för månen och för att stapla med andra planetfilter för att öka densiteten utan att ändra färg. Ett neutralt densitetsfilter är också användbart när du delar upp binära stjärnsystem (dubbla stjärnor). Använd när du vill minska ljusstyrkan men inte vill påverka ett objekts färgegenskaper.