Sky-Watcher Heritage 150P Stjärnkikare

Modell/Varunr.: H10214

4.614 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Heritage 150P stjärnkikare
Heritage 150P stjärnkikaren är ett kompakt dobsonisk teleskop som är extremt lätt att transportera med en vikt på endast 7,5 kg. Det är därför idealiskt för dig som vill ha ett utmärkt teleskop som du kan ta med dig ut på fältet. Den kan enkelt placeras på ett bord så att du direkt kan börja utforska rummet. Omfattande tillbehör ingår för att göra det så enkelt som möjligt att komma igång.

Utforska natthimlen
Detta mångsidiga Newtonska reflekterande teleskop ger både nybörjare och mer erfarna amatörastronomer mycket ljus och hög stabilitet till ett mycket blygsamt pris. Den samlar så mycket ljus med sin generösa diameter på 150 mm att avlägsna DSO:er som Ringnebulosan i Lyra eller Hantelnebulosan blir vackert synliga, och klothopar som M13 löses upp i en mängd enskilda stjärnor vid sina kanter. Planetobservation ger rika detaljer i bilder av Saturnus, Jupiter, Venus och Mars.

Dobson-teleskopet har en utmärkt parabolisk primärspegel, som säkerställer kvalitetsbilder. Den paraboliska primärspegeln eliminerar sfäriska aberrationer och ger bilden ännu bättre kontraster. På så sätt kan du se mer detaljer på natthimlens objekt. Parabolspeglar är slipade till en form som använder alla inkommande ljusstrålar till ett perfekt fokus på axeln. Därför ger teleskopet utmärkta bilder av detaljerna på planeterna och deep sky-objekten.

FlexTube-system
Det vikbara patenterade FlexTube-systemet är inbyggt, vilket gör det ännu bekvämare att transportera och förvara. Det okomplicerade manuellt manövrerade Dobsonian alt-azimuth-fästet gör det till ett utmärkt, mycket bärbart, grab-and-go-system. Hela teleskopet är monterat och klart när det kommer ut ur kartongen.

Ta bilder med din smartphone
Smartphone-adaptern monteras på okularet och sedan sätter du din telefon i den (ingår ej).

Astrofotografering med en DSLR-kamera rekommenderas inte med detta teleskop.
 

Objektivdiameter

150mm

Brännvidd

750mm f/5

Okularer, 1.25"

25mm - 10mm

Förstoring

30x och 75x

Tillbehör

2 stk okularer, rödpunktssökare 

Vikt

7,5 kg.

Paketet består av

150 mm tubus, Alt-Azimuth montering, 2 okular 10 mm og 25 mm, rödpunktssökare , engelsk manual

Titel Typ Storlek Manual
Manual-Dobson-classic-4.pdf PDF 784.50KB Manual