Skywatcher Skyliner 150P Classic

Modell/Varunr.: H10716

4.399 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Skyliner-150P Classic är ett Dobsonian-teleskop med en 153 mm parabolisk spegel. Teleskopet uppnår hög kontrast och en bra bild för månen och planeterna.

Ett dobsonfäste är lätt att använda, ett billigt teleskop med stort rör. Teleskopet skjuts runt på natthimlen genom att trycka på själva basen.

Själva huvudspegeln och sekundärspegeln är belagda med en extra Mg2F-beläggning, vilket gör beläggningen på speglarna mer motståndskraftig och ger speglarna en längre hävstång.Både huvudspegeln och sekundärspegeln är belagda med en högerreflekterande yta skyddad av en extra Mg2F övermålning, vilket gör spegelbeläggningen mer motståndskraftig och ger den längre livslängd.

Ljussamling på mer än 73 % jämfört med 114 mm rör.

Teleskopet har direkt SLR-gänga, och en SLR-kamera kan enkelt monteras med hjälp av en T2-ring. (köps separat)

Dobson-fästet, populärt av John Dobson på 1970-talet, är en enkel och effektiv metod för att montera en Newtonsk reflektor. Dobsonian-fästet är snabbt och enkelt att montera och består av ett fäste av lådtyp, som gör att teleskopet kan rotera vertikalt medan själva lådan roteras på en bas i Azimuth.

Hemligheten bakom designen är att balansera det optiska röret ordentligt och använda friktionsmaterial som gör det enkelt att flytta det när det trycks, men stannar på plats när teleskopet inte trycks. Monteringen är utformad för att styras för hand i motsats till en slow motion-kontroll. Sky-Watcher Dobsonian ger utmärkta prestanda för att observera månen och planeterna, såväl som himmelska objekt som galaxer och nebulosor.

Diameter tubus

153 mm

Brännvidd

1200 mm (f/8)

Okular

10 mm og 25 mm (1.25")

Förstoring (medfølgende okularer)

48x og 120x

Högsta medföljande förstoring

306x (vid köp av extra okular)

Tilbehør

2 stk okularer (1.25"),  6x30 sökar

Tubus längd 1,2 meter

Vikt i alt

15 kg