Sky-Watcher Skyliner 150P Classic Stjernekikkert

Modell/Varunr.: H10716

4.399 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Sky-Watcher Skyliner 150P Classic Stjärnkikare
Skyliner 150P Classic är ett Dobsonian-teleskop med en 150 mm spegel. Denna design gör att du kan börja observera sessioner direkt utan att först behöva lägga tid på att ställa in och justera ett komplicerat fäste. Själva röret är monterat på en träbotten. Detta gör det enkelt för nybörjaren att komma igång – samtidigt som du får en otroligt stor tub till ett överkomligt pris.

Utforska natthimlen
Själva huvudspegeln och sekundärspegeln är belagda med en extra Mg2F-beläggning, vilket gör beläggningen på speglarna mer motståndskraftig och ger speglarna en längre livslängd. Både huvudspegeln och sekundärspegeln är belagda med en högreflekterande yta som skyddas av en extra Mg2F-beläggning, vilket gör spegelbeläggningen mer motståndskraftig och ger den längre livslängd. Ljussamling på mer än 73 % jämfört med 114 mm rör.

En parabolisk spegel glider till en parabolisk form och ger mycket bättre kontrast i observationer än sfäriska speglar. Det betyder att du kan få utmärkta bilder med hög kontrast av tusentals objekt på himlen. Den paraboliska spegeln eliminerar också sfäriska aberrationer, vilket ger ännu skarpare bilder med högre kontrast som är fulla av detaljer.

Det betyder att du har möjlighet att få skarpa och detaljerade bilder av Månens krater och detaljerna på planeterna. Dessutom är det möjligt att observera avlägsna DSO:er som Ringnebulosan i Lyra eller Handbell Nebula bli vackert synliga, och klotformade par som M13 löses upp i en mängd enskilda stjärnor vid sina kanter. Även de känsliga spiralarmarna i många galaxer och ytterligare strukturer i andra nebulosor kan observeras med ett 150 mm rör.

Dobsonisk bas
Dobson-fästet, populärt av John Dobson på 1970-talet, är en enkel och effektiv metod för att montera en Newtonsk reflektor. Dobsonian-fästet är snabbt och enkelt att montera och består av ett fäste av lådtyp som låter teleskopet rotera vertikalt medan själva lådan roterar på en bas i azimut.

Hemligheten bakom designen är att korrekt balansera det optiska röret och använda friktionsmaterial som gör att det lätt kan röra sig när det trycks men förblir på plats när teleskopet inte trycks ned. Fästet är designat för att styras för hand i motsats till en slow motion-kontroll. Sky-Watcher Dobsonian ger utmärkta prestanda för att observera månen och planeterna, såväl som himmelska objekt som galaxer och nebulosor.

2 x 1,25" okular och en 2" okularadapter ingår. Det betyder att du kan använda både 1,25" och 2" okular för teleskopet.
 

Diameter tubus

153 mm

Brännvidd

1200 mm (f/8)

Okular

10 mm og 25 mm (1.25")

Förstoring (medfølgende okularer)

48x og 120x

Högsta medföljande förstoring

306x (vid köp av extra okular)

Tilbehør

2 stk okularer (1.25"),  6x30 sökar

Tubus längd 1,2 meter

Vikt i alt

15 kg

Paketet består av 150P tubus, Alt-azimut bas i trä, 6x30 sökare, 2 okular 10 mm och 25 mm, 1,25" adapter, 2" adapter, engelsk manual

 

Titel Typ Storlek Manual
Manual-Dobson-classic.pdf PDF 784.50KB Manual