Celestron Aluminium Daggkåpa

Pris från 1.998 SEK

Klarna


Celestron Aluminium Daggkåpa
Celestron Aluminum Daggkåpa med täcklock är ett viktigt tillbehör som skyddar ditt teleskoprör i fält.
Daggkåpa minskar den strålande kylningen av Schmidt-korrektorlinsen till natthimlen, vilket håller linsen under daggpunkten längre och förhindrar daggbildning på linsen. Dessutom ökar Aluminum Dew Shield bildkontrasten genom att blockera ströljus från att komma in i teleskopet för bättre visning och astroimaging.

Daggkåpans utsida är en styv aluminiumcylinder som inte viker sig, böjer sig eller deformeras. Inuti absorberar en sammetsfodrad interiör eventuellt extra ströljus och överflödig fukt, vilket skapar optimal kontrast vid visning och bildtagning. Fäst daggskölden på ditt teleskoprör med de två justerbara klämmorna för att säkerställa en åtsittande passform. Vi har också konstruerat täcklocket av hållbart men ändå lätt aluminium. När ditt teleskop inte används, placera skyddskåpan på daggskölden för att skydda din Schmidt-korrektor från herrelösa dammpartiklar. Täcklocket ger dig också möjligheten att snabbt och enkelt skaffa mörka ramar för avbildning.

Om du är en astrofotograf som tycker om att använda din Schmidt-Cassegrain eller EdgeHD i Fastar/Hyperstar-konfigurationen eller RASA, är du förmodligen van vid att dra ut kablar framtill på daggskölden. Förenkla och effektivisera din installation med Aluminum Dew Shields integrerade kabelhanteringsplats i basen. Den här öppningen ger dig ett enkelt sätt att fästa viktiga kablar utan att eventuellt tillåta ljusföroreningar att läcka in. Det finns också utskärningar för att rymma laxstjärtskenor på toppen och botten av teleskopröret, vilket säkerställer en bra passform oavsett konfiguration.