Celestron StarSense Explorer 127 Stjärnkikare

Modell/Varunr.: C22453

3.075 SEK 3.537 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron StarSense Explorer 127 stjärnkikare
Celestron har uppfunnit det manuella teleskopet med StarSense Explorer. Det första teleskopet som använder din smartphone för att analysera natthimlen och beräkna dess position. StarSense Explorer är idealisk för nybörjare tack vare appens användarvänliga gränssnitt.

StarSense Explorer app
StarSense Explorer stjärnkikare fungerar med de flesta moderna smartphones som har producerats sedan 2016. Med StarSense Explorer har lokalisering av objekt aldrig varit enklare, snabbare eller mer exakt. Inom några minuter från att ha satt upp teleskopet, navigerar du på natthimlen. Placera helt enkelt din telefon i den unika StarSense-hållaren och starta StarSense Explorer-appen. Efter att ha anpassat din telefon till teleskopoptik (en snabb, två minuters procedur) genererar StarSense Explorer en lista m
ed för närvarande synliga himmelobjekt. Gör ditt val och pilarna visas på skärmen så att du kan flytta teleskopet. När objektet är klart att visas blir det grönt i mitten. Hållaren gör det enkelt att flytta teleskopet för att hitta ditt mål.

StarSense Explorer använder patenterad teknologi och din smartphone för att avgöra exakt var teleskopet pekar mot natthimlen. En Lost in Space Algoritm (LISA), som satelliter använder i omloppsbana för att riktigt orientera sig, hjälper appen att matcha stjärnmönster. LISA-tekniken kan berätta exakt när ditt mål är synligt i okularet.


StarSense Explorer-teleskopet fungerar med de flesta moderna smartphones som tillverkats sedan 2016. 5 licenser ingår i appen.

Utforska himlen

Med ett stort objektiv på 127 mm (5”) har detta teleskop tillräckligt med ljussamling för att belysa detaljer om himmelobjekt. Bland annat kan du förvänta dig att se över Jupiters fyra galileiska månar, den röda fläcken och Saturnusringar. Även om du bor i staden är StarSense Explorer tillräckligt avancerad för att kunna välja Jupiter, Saturnus, Venus, dubbelstjärnor och några fler av de mest kända himmelobjekten. Men om du kan ta teleskopet till en ännu mörkare plats kommer fler objekt att synas. Med denna Newtonianska och relativt mörka himmel är Andromeda Galaxy, Hercules Open Star Cluster, och så många fler lätt inom räckhåll. Teleskopet väger endast 5,17 kg totalt, så det är perfekt bärbart och enkelt att ta med på din nästa campingresa.

Diameter tubus

127 mm

Brännvidd

1000 mm  (f/7,87)

Okularer, 1.25"

20 mm - 10 mm

Förstoringar

40x, 80x, 100x, 200x

Tilbehör

Smartphone adapter | 2x barlow lins | 10mm og 25mm okular

Software

StarSense Explorer app | Celestron Starry Night Basic Edition Software

Högsta användbara forstöring           

300x 

Vikt

5,17 kg

Paketen består av

Optisk tube| AZ stativ | 25 mm & 10 mm okular | 2x Barlow lins | StarPointer | Tilbehörsfack | StarSense Explorer smartphone hållare | Engelska manual