Sky-Watcher Explorer 200PDS Teleskop med EQ5PRO SynScan GoTo

Modell/Varunr.: H10220/20981PK

16.198 SEK

Klarna

Produkter i paketet:
  • 1 x Sky-Watcher Explorer 200PDS OTA
  • 1 x Sky-Watcher EQ5 Pro SynScan

Lagerstatus: Finns i lager

st.

Sky-Watcher Explorer 200PDS-teleskop med EQ5PRO SynScan GoTo
Den nya Sky-Watcher Explorer 200PDS Newtonian Reflector innehåller samma utmärkta spegelenhet som Explorer-200P Black Diamond-serien, men med två betydande fördelar: En Dual-Speed ​​​​10:1-fokuserare ingår nu för utmärkt fokuseringsprecision. Dessutom har tubus längd förkortats något för att optimera prestandan för fotografering med prime-focus. Denna stjärnkikare är därför idealisk för den som vill ta professionella astrofoton av både planeter och nebulosor.

Utforska natthimlen
Med en rördiameter på 200 mm öppnar detta teleskop upp nya detaljer när du observerar natthimlen. Ett 200 mm rör ger dig 77 % högre ljusgenomsläpplighet än ett 150 mm rör. Nu kan även spiralarmar från galaxer och strukturer i andra nebulosor observeras. Som till exempel det välkända M-13-klustret i Hercules kan studeras. Kombinerat med den paraboliska primärspegeln och fantastiska Mg2F overcoating, är du säker på att få utmärkta bilder av både planeter och nebulosor.

Parabolisk spegel och Mg2F overcoating
Med en parabolisk spegel är du säker på att få fantastiska bilder med rik kontrast och skärpa. Speglarna är paraboliserade för att föra alla ljusstrålarna till samma brännpunkt för att producera skarpa bilder med hög kontrast som är fulla av detaljer. Dessutom har den 0,5 mm ultratunna sekundära spegelstöd för att minska diffraktionstoppar och ljusförlust. Detta gör även kikaren idealisk för astrofotografering. Både huvudspegeln och sekundärspegeln är belagda med en mycket reflekterande yta som skyddas av en extra Mg2F-överdragning, vilket gör spegelbeläggningen mer motståndskraftig och ger den längre livslängd.

Datorstyrt teleskop på EQ5PRO-fäste
Ta en tur till stjärnhimlen med en knapptryckning. EQ5PRO montering med SynScan V.3 handkontroll (uppgraderbar) ger dig en extremt stabil bas och möjlighet att utforska bland universums många underverk. Handkontrollens databas innehåller mer än 42.900 objekt - Messier, IC, NGC, Caldwell, Planeter, Stjärnor, Binärer, Variabla stjärnor och mer. Det går därför att komma fenomenen väldigt nära. Du kan också ta en Sky Tour, där teleskopet visar dig de föremål som är mest intressanta att studera för tillfället. Montering har kullager på båda axlarna och med ett rejält 45mm stålstativ är det en stabil bas.

Fotografera med Sky-Watcher Explorer 200PDS
EQ5PRO SynScan-fästet är solidt och lämpligt för en 200 mm Newton OTA. Med en maximal kapacitet på 9 kg kan du enkelt montera en kamera och extra utrustning på den. Detta gör den idealisk för astrofotografering. Dessutom kommer den paraboliska primärspegeln i kombination med fantastisk beläggning att ge dig skarpa, ljusa och tydliga bilder av det du observerar. Ännu bättre prestanda för astrofotografering och visuell användning kan uppnås när den används i kombination med Sky-Watchers Newtonian Coma Corrector.
 

Objektivdiameter 200 mm
Brändvidd 1000 mm / f5mm
Okular  2" 28mm LET
Letar

9x50

Extrakt 2" (50.8mm) Dual-Speed 10:1 Crayford Focuser
Högsta användbara förstoring   400 x
Diagonal

 

Optik

Multi-Coated Objective Lens 

EQ5PRO max kapacitet 9 kg
Vikt

45 kg ialt

Paketet består av 200 mm tubus | EQ5PRO SynScan montering och stativ |  2" 28 mm okular |  9x50 sökar | Engelsk manual