Sky-Watcher Explorer 200P Teleskop med EQ5PRO SynScan GoTo

Modell/Varunr.: H10923/H20981

17.997 SEK

Klarna

Produkter i paketet:
  • 1 x Sky-Watcher EQ5 Pro SynScan
  • 1 x Sky-Watcher Explorer 200P OTA

Lagerstatus: Leverans 12-16 dagar

st.

Sky-Watcher Explorer 200P-teleskop med EQ5 PRO SynScan GoTo
Sky-Watcher Explorer 200P stjärnkikare på EQ5 PRO-montering med SynScan GoTo rekommenderas för dig som vill ha fantastiska observationer av både Månen, planeter och olika djupa himmelsobjekt. Med ett 200 mm rör och parabolisk spegel kommer du säkert att få utmärkta bilder av natthimlens många fenomen. EQ5 PRO-montering säkerställer en stabil bas som kan bära upp till 9 kg. Det är därför också ett idealiskt teleskop för seriös astrofotografering.

Observation av natthimlen
Med en bländare på 200 mm öppnar detta teleskop upp nya detaljer när man observerar natthimlen jämfört med mindre teleskop. Nu kan även spiralarmar från galaxer och strukturer i andra nebulosor observeras. Som till exempel det välkända M-13-klustret i Hercules kan studeras. Ett 200 mm rör ger dig 77 % högre light transmissionän ett 150 mm rör. I kombination med den paraboliska primärspegeln och fantastiska beläggningen kommer du säkert att få utmärkta bilder av både planeter och nebulosor.

Datorstyrt teleskop
SynScan GoTo-funktionen gör det möjligt att enkelt navigera på natthimlen. Med en databas på 43.000 olika objekt kan du snabbt hitta det objekt du vill studera på nära håll. Dessutom kan du också åka på en Sky Tour, där teleskopet visar dig vad som är synligt och bäst att studera för tillfället. Montering har kullager på båda axlarna och med ett rejält 45mm stålstativ är det en stabil bas.

Parabolisk spegel
Med en parabolisk spegel är du säker på att få fantastiska bilder med rik kontrast och skärpa. Speglarna är paraboliserade för att föra alla ljusstrålarna till samma brännpunkt för att producera skarpa bilder med hög kontrast som är fulla av detaljer. Dessutom har den 0,5 mm ultratunna sekundära spegelstöd för att minska diffraktionstoppar och ljusförlust. Detta gör även kikaren idealisk för astrofotografering. Både huvudspegeln och sekundärspegeln är belagda med en mycket reflekterande yta som skyddas av en extra Mg2F-överdragning, vilket gör spegelbeläggningen mer motståndskraftig och ger den längre livslängd.

Fotografera med Sky-Watcher Explorer 200P
EQ5PRO SynScan-fästet är solidt och lämpligt för en 200 mm Newton OTA. Dessutom kan du enkelt montera en kamera och ytterligare utrustning, då fästet klarar upp till 9 kg. Teleskopet har en direkt DSLR-anslutning, så endast en T2-ring behövs för DSLR-kameramontering. Själva röret har en rejäl 2" crayford focuser, speciellt för användning vid höga förstoringar och för astrofotografering. Vid användning av 2" okularet används maximalt möjliga synfält. Med ett bländarförhållande på f/5 är teleskopet i klassen "snabba" newtonska teleskop som är lämpliga för astrofotografering.

BBC Sky At Night Magazine:
"The Explorer-200P passed all our tests with flying colours and was a delight to use both optically and mechanically... The overall stability of the system impressed us...The mount was the most stable in the test with no flexing at all...The quality of its views just pushed it ahead of the Europa, giving us a very enjoyable look at all of our test objects." (July 2009 Group Test versus the Orion Optics UK Europa-200 f/4.5 De-Luxe and the Konusky-200 Motor)
 

Objektivdiameter 200 mm
Brändvidd 1000 mm /f5mm
Okular  10mm och 25mm
Letar

9x50

Extrakt 2" (50.8mm) Dual-Speed 10:1 Crayford Focuser
Högsta användbara förstoring   400x
EQ5PRO max kapacitet 9 kg
Vikt

 45 kg ialt

Paketet består av 200 mm rör | EQ5PRO montering och stativ | 1,25" 10mm och 25mm okular | 1,25" och 2" adapter |  9x50 söcker | Deluxe Barlow lins 2 x |  Engelska manual