Omegon Kamera GUIDE 2000C Farg

Modell/Varunr.: OM6103440

2.460 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Omegon Kamera GUIDE 2000C Farg
Omegon Pro GUIDE 2000-kameran är en avancerad lösning för autoguiding. Dessutom är det lämpligt för första steg i planetarisk, mån- och till och med djup himmel-astrofotografering i Full HD!

Planetfotografering och månestrofotografering för nybörjare
Det här är rätt kamera att starta inom det fascinerande fältet inom solsystemets astrofotografering. Att ta bilder av Jupiter, Saturnus eller kratrar på månen precis som du kan se dem genom din okular gör att du kan dela dina nattliga astronomiska upplevelser med dina vänner och familj. Eller se upplevelserna på skärmen tillsammans.

Deep-Sky Astrofotografering
Den här höga känsligheten för detta moderna CMOS-chip gör bildbehandlingen av Nebulor och galaxer mycket lättare än för bara några år sedan. Dessa svaga föremål är svåra att fånga, men tack vare sensorns höga kvanteffektivitet och låga läsebrus kan du skapa bilder som visar tänkbara detaljer genom visuell astronomi.

Autoguiding
Du hittar en lämplig guidestjärna var som helst på himlen! Även svaga stjärnor är inga problem tack vare den moderna CMOS-sensorns höga känslighet. Guide med korta exponeringstider och höga indikativa frekvenser för att korrigera även mindre spårningsfel på din monter. Inbyggd kompatibilitet med PHD2 och en inbyggd ST4 Guide-Port gör detta till den perfekta kameran för dina autoguiding behov.

Funktionell form
Den robusta kroppen tillverkad av anodiserad aluminium är formad som ett 1,25 "okular och passar alla teleskop. Med en lätt vikt lägger den här kameran inte någon extra belastning på din utrustning. Kamerans framsida är utrustad med C- & CS - montera gängor eller (genom och adapter) en vanlig 1,25 "filtertråd. Detta gör att du direkt kan ansluta små CCTV-objektiv eller ett stort urval av astronomiska filter.


Överföring
Ett filterfönster skyddar sensorkammaren från damm och fukt. Omegon Pro-färgkameror är utrustade med och infraröd-blockerande filter. Moderna CMOS-sensorer är känsliga för infrarött ljus, så exakt färgrepresentation i den slutliga bilden är bara möjlig genom att ta bort dessa våglängder innan du fotograferar. Å andra sidan har Omegon Pro-kamerorna ett anti-reflektionsfönster som är transparent för ett brett spektrum av våglängder från ultraviolett till infraröd. Du kan lägga till dina egna filter för obegränsad kontroll över din överföringskurva - ovärderlig för avancerad avbildning och fotometriska applikationer.


Software
Den medföljande Omegon AstroPhotoCapture-programvaran gör att du enkelt kan lära känna kameran. De korrekta kamerainställningarna under fotograferingsprocessen är viktiga för astrofotografering. AstroPhotoCapture ger dig full kontroll över alla kamerans parametrar utan överbelastningsgränssnitt. Lätt att följa självstudier täcker inspelningsprocessen steg för steg för att göra din första astrofotograferingssession framgångsrik. Programvaran är kompatibel med Windows 7, 8, 10 och 11.

Kompatibilitet
Omegon Pro-kamerorna är kompatibla med ett stort antal astrofotograferingsapplikationer tillgängliga via de gemensamma gränssnitten ASCOM och INDI. Ursprunglig kompatibilitet läggs också till ett växande antal program, t.ex. PHD2 och N.I.N.A.


I paketen

  • Kamera Guide 2000C
  • Rund adapter
  • USB-kabel
  • ST4 kabel

Tekniska specifikationer

Connection (to the telescope)      1,25"
Sensor type CMOS Chip - Sony IMX 290
Size of chip (mm) 5,6 x 3,1
Chip - Diagonal (mm)  6,4
Pixel size 2,9
Resolution Photograph (Pixel) 1936x1096
Megapixel 2,1
Bit dybde 12
Images per second 15 ved full resolution
Farvekamera  ja
Activ cooling nej
Power supply 5  (usb) via USB & ST4 kabel
Interfaces  usb 2.0, ST4
Software  inkluderet
Autoguider ja
System windows 7/8/10/11 (linux og mac via INDI)
Flange focal distance mm 17,5
Binning  2x2, 3x3, 4x4 digital
Aperture ratio (f/) 12
Connection til teleskop C-mount
Mål 71x39xmm
Vægt 90 g
Autoguider ja
Måne og planeter ja
Tåger og galakser ja
Allsky, meteor nej

 

Titel Typ Storlek Manual
Omegon-Camera-Guide-2000.pdf PDF 888.30KB Manual