Viewlux ED Kikare

3.075 SEK

Klarna


Viewlux ED kikare
Viewlux ED kommer garanterat att ge dig en ny upplevelse av naturens många detaljer och nyanser. Med ED-glas är du säker på att få högupplösta bilder med naturlig färgåtergivning, skarpa detaljer och fantastisk kontrast. Den är därför idealisk för den som vill identifiera fåglarna, noggrant studera skogens detaljer eller gå på jakt.

Utmärkt ED optik
Kikaren är gjord med ED-glas. Det är den bästa typen av optik du kan få på marknaden. ED står för Extra Low Dispersion; eller Extra låg spridning. Det gör att färgerna samlas (och inte förvrängs genom optiken), och därför kommer du att uppleva en utmärkt naturlig färgåtergivning av naturens gröna löv och se alla nyanser i fågelns fjädrar.

Kikarens ED-glas ger dig skärpa från kant till kant, en otroligt hög detaljgrad och minimal reflektion. Du missar därför inte en enda detalj som utsikten erbjuder, samtidigt som du är bäst rustad att identifiera både rådjur och fåglar.

Dessutom har ED-glas också en extremt hög ljusgenomsläpplighet. Det gör att kikaren ger dig ljusa och tydliga bilder även om ljusförhållandena inte är optimala. Det kan till exempel vara en fördel om du en mörk vinterdag ska närstudera den röda slädens vackra fjädrar eller om du går på jakt i skymningen. Viewlux ED är därför också en idealisk jaktkikare.

Kikarens struktur
Kikarhuset är tillverkat av magnesium med en slitstark gummiförstärkning på utsidan. Du kommer därför att upptäcka att den ligger i ett bra grepp i händerna – även på vintern, när du har vantar på dig. Den är 100 % vattentät och immafri, så du kan ta den med dig till alla utomhusaktiviteter oavsett väder. Den är till och med vattentät i 3 minuter på 1,5 meters djup.

I mitten av kikaren sitter fokuseringshjulet som gör det enkelt för dig att fokusera skarpt på rådjuren. Storleken på fokuseringshjulet gör det enkelt att manövrera kikaren med en hand. Detta är särskilt en fördel när du står med termoskoppen i ena handen och kikaren i den andra, eller när du är på jakt och snabbt behöver byta fokus.

Twist up okularen gör det möjligt att använda kikaren både med och utan glasögon.

Specifikationer

  • ED-optik
  • Twist-up okular
  • Kvävefylld
  • Vattentät till 1,5 m i 3 minuter
     

 Modell             8x42  10x42
Förstoring  8x  10x
Objektivdiameter  42 mm  42 mm
Synfält  142 m / 1000 m  114 m / 1000 m
Vikt  670 g  670 g
Mått 154x130 mm 145x130 mm
Närgräns 2 meter 2 meter
Garanti 10 år 10 år
Paketet består av Viewlux ED kikare, väska, rem och linsskydd