Wildlife Garden Krok Karljohanssvamp

Modell/Varunr.: WG4557

260 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Karljohanssvamp krok
Wildlife Gardens handsnidade krok hjälper dig att organisera i alla hemmets rum. De blir lekfulla och praktiska inredningsdetaljer. Med nyckelhålsupphängning baktill kan du lätt placera krokarna var du vill och hänga upp allt från kökshanduk till hundkoppel eller morgonrock. Kroken är fin ensam som ett blickfång eller välj flera olika motiv på rad som tar in naturen i hemmet.

Krokarna är tillverkade i trä och målade med miljövänlig färg, ett genuint hantverk där varje objekt har ett unikt uttryck. Själva kroken är i bronsfärgad metall och tål en maxbelastning på 10 kg.

Karljohansvamp eller stensopp är en riktig delikatess till matsvamp. Dess smak är milt nötaktig och passar till all sorts matlagning. I Sveriges äldre bondesamhällen plockade man svamp för att använda det som fnöske till elden – men man åt inte dem. Under 1800-talet var det en Bernadotte som importerade sina franska matvanor när han tillträdde som kung Karl XIV Johan av Sverige, och samhällets högre stånd började ta efter. Därifrån också namnet karljohan.

Specifikationer

  • Längd: 37 mm
  • Bredd: 68 mm
  • Höjd: 122 mm