ZEISS Conquest 56 Kikare

Pris från 16.152 SEK 18.460 SEK

Klarna


ZEISS Conquest 56 kikare
Den välbalanserade Conquest® HD-kikaren ger enastående prestanda för ambitiös naturobservation. Kompromisslös design, ergonomi och optik till ett otroligt attraktivt pris. Conquest HD 8x56 med den klassiska linsdiametern är idealisk för att observera skymning och månsken. Tack vare 7 mm ögonavlastning, det innovativa HD-linssystemet och T* flerskiktsbeläggningen ger den alltid ljusa och intensiva bilder även under utmanande ljusförhållanden. Med 8x56-kikaren kan du också enkelt observera djur som kommer ut på natten. Det är därför denna kikare är idealisk för speciell jakt.

HD linssystem
Högupplöst glas ger 90 % ljustransmission mot ögat, superb prestanda i svagt ljus och utmärkt målupplösning över hela förstoringsområdet. Allt detta får du med en Conquest 8x56. Den är därför idealisk när du jagar i skymningen och behöver upptäcka djur trots dåliga ljusförhållanden.

ZEISS T*-beläggning är en garanti för de briljanta bilderna med hög kontrast, som du framför allt kommer att uppleva under ogynnsamma ljusförhållanden och i skymning. Bakom kulisserna finns det dock ingen specifik formel för att bygga lagren. Det är snarare en teknik som ständigt anpassas för att passa nya glasmaterial och krav, som varierar från lins till lins. Conquest 56 mm kombinerar HD-linssystem med T*-beläggning och du är därför garanterad fantastiska bilder av naturen och dess många djur.

Det finns alltid spännande saker att se i naturen – även i vått väder. Det är därför ZEISS har utvecklat LotuTec®. En beläggning för linserna i kikare och spotting-kikare som möjliggör en klar och fri sikt i alla väderförhållanden.

Kikarens struktur
Bekväm observation är inte bara en fråga om linser. Det bekväma fokussystemet med det stora fokushjulet säkerställer enkel hantering, optimalt grepp och exakt fokusering även med handskar. Ögonmusslorna avrundar sin ergonomiska perfektion. Något vinklade är de noggrant justerade för att underlätta observationskomforten.

Kikarens kompakta storlek, låga vikt och robusta karosskonstruktion garanterar beredskap för användning under alla förhållanden. Bekväm observation är inte bara en fråga om linser. Ergonomi spelar också en stor roll – och det är här Conquest HD, med sin kompakta storlek och lätta, moderna design, verkligen kommer till sin rätt.
 

Model 8x56 10x56 15x56
Förstoring 8x 10x 15x
Objektivdiameter 56 mm 56 mm 56 mm
Synfält v/ 1000 m 125 m 115 m 80 m
Pupillavstånd 3.5 meter 3.5 meter 3.5 meter
Vikt 1265 g 1275 g 1295 g
Mått 210x145 mm 210x145 mm 210x145 mm
Tillverkad i Tyskland Tyskland Tyskland
Garanti 10 år 10 år 10 år
Paketet består av ZEISS Conquest 56 kikare, Väsken, rem, microfiberklud och linsskydd