Celestron StarSense Explorer 8" Stjärnkikare

Modell/Varunr.: C22470

11.522 SEK 12.291 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron Starsense Explorer 8” Stjärnkikare
Den är det första dobsoniska teleskopet som låter dig övervaka och analysera natthimlen med din smartphone.
Tack vare teleskopets stora bländare får du fantastisk optik och det är dessutom otroligt användarvänligt varför du enkelt kan använda det även om du är nybörjare. Teleskopet är dock även lämpligt för erfarna personer, på grund av den höga bländaren.

Kom igång med ditt astronomiska äventyr med lätthet
Med Starsense Explorer kan det inte vara lättare att hitta objekt på himlen! Redan några minuter efter att du ställt upp teleskopet kan du undersöka Månens kratrar och Saturnus ringar. Allt du behöver göra är att:

  • Placera din telefon i Starsense mobilhållare
  • Starta Starsene Explorer-appen
  • Justera telefonen efter teleskopets optik (enkel och snabb procedur)

Du får då en lista över vilka himmelobjektar som just nu är synliga på natthimlen. Välj objektet du vill se och Starsense-teleskopet kommer, med pilar på skärmen, att visa och navigera dig mot det önskade objektet. När objektet är klart i okularet lyser skärmen grönt. Dessutom kan du lyssna på och läsa om spännande astronomiska fakta i appen.

Högkvalitativ Altazimuth Base
Starsense Explorer har en mycket stabil dobsonisk bas. Den har höjdlager med stor diameter med möjlighet att ändra spänningen, Teflon-azimutlager och stag på sidopanelerna som bidrar till extra stabilitet. Det blir därmed enkelt och bekvämt att köra teleskopet upp och ner samtidigt som det inbyggda höjdbromssystemet, som gör det möjligt att justera spänningen längs höjdaxeln, ger en mjuk och jämn rörelse.

Panoreringsknappen på teleskopröret gör det också enkelt att följa de himmelska föremålen.

Se natthimlen med högkvalitativ optik
Med ett stort 8" Newtonskt optiskt reflektorrör har detta teleskop tillräckligt med ljusinsamlingskraft för att producera imponerande detaljer i himlaobjekt, samtidigt som det är lätt att transportera. Du kan förvänta dig skarpa, klara vyer av Jupiters fyra galileiska månar, dess molnband och den stora röda fläcken, Saturnus ringar, Orionnebulosans gasformiga sken, dammstråk i lagunnebulosan och vår granngalax Andromeda.

Alla spegelytor är belagda med optiska XLT-beläggningar för att synligt öka kontrasten och ljusgenomsläppligheten. Med XLT kommer du att kunna se både detaljer och stora objekt. Speglarna är gjorda av optiskt glas med låg expansion, vilket hjälper till att säkerställa de bästa bilderna under föränderliga miljöförhållanden.

Detta teleskop kommer också med en högkvalitativ 2" Crayford-fokuserare. Crayford-designen ger exakta och mjuka rörelser utan fokusförskjutning. Det inkluderar också en 2" till 1,25" adapter och ett 2" förlängningsrör så att du kan använda praktiskt taget alla 1 ,25 " eller 2" teleskopokular med din StarSense Explorer Dobsonian. Fokuseraren har även en tumskruv så att du kan låsa in skarpaste fokus.

Ta med dig teleskopet överallt
Starsense Explorer fungerar bäst i mörka miljöer, men på grund av den avancerade teknik som teleskopet är tillverkat med kan det även användas i staden. Starsense Explorer är lätt att transportera tack vare de ergonomiska bärhandtagen placerade i balanspunkten mellan röret och basen. Dammskydd för framsidan av tuben och fokuseringsenheten ingår också.

Smartphone-kompatibilitet
StarSense Explorer-teleskopet fungerar med de flesta moderna smartphones som tillverkats sedan 2016 – inklusive iPhone 6 och nyare, och de flesta enheter som kör Android 7.1.2 eller senare. Se alla modeller här

Patenterad StarSense Sky-igenkänningsteknik

Starsense Explorer 10" använder din smartphone och patenterade teknik för att navigera runt stjärnhimlen och informera dig om vilka himlaobjekt du ser. Denna teknik är densamma som satelliter använder när de orienterar sig i sina banor, och kallas även LISA (Lost in Space Algorithm).

 

Objektivdiameter tubus 203 mm (8")
Brännvidd 1200 mm  (f/5.9)
Förstoringar

29x

Högsta användbara förstoring 480x (vid köp av extra okular) t ex Viewlux Okular och filter kit i koffar
Software StarSense Explorer app  | Celestron Starry Night Basic Edition Software
Vikt 9,34 kg (tubus) 10,3 kg (base) 19,68 kg (total)
Mått

Tubus: 1117.6mm x 241.3mm diameter
Dobson Base: 685.8mm x 482.6mm x 482.6mm 

Stativ Alt-Azimuth dobson base
Ingår Optisk tube, Dobson base, 1x 25mm okular, 2" crayford focuser, StarPointer™ rödpunktsökare, StarSense Explorer dock,  StarSense Explorer unlock koda, okular adapter, lock, Celestron Starry Night Basic Edition Software