Celestron StarSense Explorer DX 5" SCT Stjärnkikare

Modell/Varunr.: C22462

7.075 SEK 8.460 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron StarSense Explorer DX 5" SCT
Celestron återuppfann det manuella teleskopet med StarSense Explorer - det är det första teleskopet som använder din smartphone för att analysera natthimlen och beräkna dess position i realtid. StarSense Explorer är idealisk för nybörjare tack vare dess lättanvända gränssnitt och detaljerade tutorials. Det är som att ha en egen personlig guide till natthimlen. som låter dig undersöka och analysera natthimlen med din smartphone!

Se natthimlen med högkvalitativ optik
Med den stora 5" Schmidt-Cassegrain-linsen, Celestrons beprövade optiska design i över 50 år, har detta teleskop tillräckligt med ljusinsamlingskraft för att se fantastiska detaljer i himlaobjekt.

Du kan få skarpa, tydliga bilder av Jupiters fyra galileiska månar, dess molnband och dess stora röda fläck, såväl som Saturnus ringar eller de trapetsformade stjärnorna i Orionnebulosan. Missa inte den vackra öppna stjärnhopen i Plejaderna. Mycket reflekterande beläggningar på både de primära och sekundära speglarna förbättrar synligheten.

Alla luft-till-glas-ytor är belagda med StarBright XLT för att öka kontrasten och ljusgenomsläppligheten. Med StarBright XLT kommer du att kunna se subtila detaljer medan du tittar på månen och planeterna, såväl som svaga galaxer och nebulosor. Även om du bor någonstans med lätt upplyst himmel med måttlig ljusförorening, är StarSense Explorer kraftfull nog att lokalisera Jupiter, Saturnus, Venus, Orionnebulosan, dubbelstjärnor och några fler av de mest kända himlaobjekten. Men om du kan flytta teleskopet till en lite mörkare plats kommer ännu fler föremål att bli synliga. Med denna 5" Schmidt Cassegrain och relativt mörk himmel är Andromeda Galaxy, M13 Globular Cluster i Hercules och många andra lätta att upptäcka.

Kom igång med ditt astronomiska äventyr med lätthet
Med Starsense Explorer kan det inte vara lättare att hitta objekt på himlen. Redan några minuter efter att du ställt upp teleskopet kan du undersöka Månens kratrar och Saturnus ringar. Allt du behöver göra är att:

  • Placera din telefon i Starsense mobilhållare
  • Starta Starsene Explorer-appen
  • Justera telefonen efter teleskopets optik (enkel och snabb procedur)

Du får då en lista över vilka himlakroppar som just nu är synliga på natthimlen. Välj objektet du vill se och Starsense-teleskopet kommer, med pilar på skärmen, att visa och navigera dig mot det önskade objektet. När objektet är klart i okularet lyser skärmen grönt.

Dessutom kan du lyssna på och läsa om spännande astronomiska fakta i appen.

Smartphone-kompatibilitet

StarSense Explorer-teleskopet fungerar med de flesta moderna smartphones som tillverkats sedan 2016 – inklusive iPhone 6 och nyare, och de flesta enheter som kör Android 7.1.2 eller senare. 

Objektivdiameter tubus 127 mm (5")
Brännvidd 1250 mm  (f/5.9)
Förstoringar

125x (10mm okular)  50x (25mm okular)

Högsta användbara förstoring 295x (vid köp av extra okular)
Software StarSense Explorer app  | Celestron Starry Night Basic Edition Software
Vikt 2,26 kg (tubus) 2 kg (stativ)
Stativ Alt-Azimuth
Ingår Optisk tube, stativ, 1x 25mm okular, StarPointer™ rödpunktsökare, StarSense Explorer dock, StarSense Explorer unlock koda, okular adapter, lock, Celestron Starry Night Basic Edition Software