Sky-Watcher Explorer 150PDS stjärnkikare med EQ3-2 montering

Modell/Varunr.: H10218/H20448PK

9.535 SEK

Klarna

Produkter i paketet:
  • 1 x Sky-Watcher Explorer 150PDS OTA
  • 1 x Sky-Watcher EQ3-2 Montering

Lagerstatus: Leveranstid 10-12 dagar

st.

Sky-Watcher Explorer 150PDS stjärnkikare
Med denna kikare får du ett fantastiskt fönster mot natthimlen. Det är ett kvalitetsteleskop för månen, planeter och djupa himmelobjekt som nebulosor och galaxer. På grund av den paraboliska primärspegeln och ett 150 mm rör samlar den in så mycket ljus att avlägsna DSO:er, som Ringnebulosan i Lyra eller Hantelnebulosan, blir vackert synliga och klotformade kluster, som M13, löses upp i en mängd enskilda stjärnor vid sina kanter. Planetobservation ger rika detaljer i bilder av Saturnus, Jupiter, Venus och Mars.

Lämplig för astrofotografering
Kikaren har ett lite mindre rör för att optimera astrofotograferingen. Utöver det har Explorer 150PDS (dual speed) en crayford-förlängning med 1:10 mikrofokusering, vilket gör att du enkelt kan hitta den exakta fokuspunkten, vilket är en förutsättning för att ta bra astrofoton. Bättre prestanda för astrofoto och visuella observationer kan uppnås i kombination med Sky-Watchers Comacorreter. Rörlängden har förkortats något jämfört med Explorer P-versionen, och sekundärspegeln har därför förstorats för att ytterligare optimera kikaren för astrofotografering. Vi kan också varmt rekommendera Explorer 150PDS för nybörjare som vill fotografera stjärnor med en SLR-kamera.

Parabolisk spegel
Den paraboliska primärspegeln eliminerar sfäriska aberrationer och ger bilden ännu bättre kontraster. På så sätt kan du se fler detaljer om natthimlens objekt. Parabolspeglar är slipade till en form som använder alla inkommande ljusstrålar till ett perfekt fokus på axeln. Därför ger teleskopet utmärkta bilder av detaljerna på planeterna och deep sky-objekten. De ljusa speglarna är ytterligare en anledning till att kikaren är särskilt lämpad för astrofotografering. Dessutom har den 0,5 mm ultratunna sekundära spegelstöd för att minska diffraktionstoppar och ljusförlust

EQ3-2 montering
Skywatchers EQ3-2 Delux ekvatorialfäste och stativ ger ett robust fäste, vilket ger dig bra stabilitet för ett 150 mm rör. Själva stativet är justerbart i höjdled, så att du bekvämt kan observera natthimlen. Fästet har 360º slow motion spårning på båda axlarna med flexibla kablar. Metallinställningscirkeln gör det möjligt att lokalisera föremål genom deras koordinater. En stolpsökare kan monteras (tillval). Max belastning: 6,5 kg. Vattenpass för snabb och exakt utjämning.
 

Objektivdiameter 150mm
Brännvidd 750  f/5
Okular 2" 28mm (30x)
Högsta användbara förstoring 300x
Sökare Adapter för 1,25" okular | 28 mm okular | 6x30 sökare | Indbyggd Polar Alignment Scope Holder
Inkl. EQ2-montering och stativ OTA 150mm | EQ3-2 EQ och stativ | Adapter för 1,25" okular | tillbehörsbricka | 28 mm okular 2" | 6x30 sökare | Engelsk Manual