Celestron StarSense Autoguider

Modell/Varunr.: C94008

10.762 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron StarSense Autoguider
En allt-i-ett-lösning som gör det enklare och mer givande att använda ditt teleskop än någonsin tidigare. Denna kraftfulla, kompakta enhet ansluts till ditt Celestron-teleskop för att förbättra dess peknoggrannhet och hjälpa dig att enkelt skapa skarpa bilder med lång exponering. Oavsett om du är en erfaren astrofotograf eller precis har börjat med hobbyn, kommer du att få mer kvalitetstid under stjärnorna genom att lägga till detta spelförändrande tillbehör.

Automatisk justering
Var redo att observera på några minuter.
StarSense Autoguider riktar in ditt teleskop mot natthimlen på cirka tre minuter med en knapptryckning – ingen användarinput krävs. Celestrons patenterade StarSense-teknologi "ser" stjärnmönster ovanför och matchar dem mot sin interna databas för att automatiskt orientera teleskopet. Den här funktionen eliminerar besväret med att manuellt justera ditt teleskop, så att du kan fokusera på det som är viktigt – observation och avbildning.

Exakt GoTo
Öka din pekningsnoggrannhet.
Celestrons datoriserade fästen är redan hyllade för sin peknoggrannhet, men ditt fäste blir ännu bättre när du lägger till StarSense Autoguides. Istället för att placera himlaobjekt inom teleskopets synfält, placerar Precise GoTo dem i mitten av fältet – även om du använder ett högpresterande okular eller dagens små bildsensorer.

Skapa ditt himmelska mästerverk

Att ta bilder av astronomiska objekt är något av det mest spännande du kan göra med ditt teleskop. Men för att fånga häpnadsväckande astrobilder från himlen behöver du autoguidning – kraften att göra små justeringar av fästets spårning för att hålla ditt mål låst vid långa exponeringar. Tidigare autoguidningsinställningar var komplexa och dyra, vanligtvis involverade en separat autoguidingkamera, ett guidescope och en dator. StarSense Autoguider ersätter allt det där - så även nybörjare kan dyka med huvudet först in i bildvärlden. Dina mål är skarpa och detaljerade, medan bakgrundsstjärnor ser ut som skarpa spetsar, aldrig långsträckta eller streckade.

Assisterad polär inriktning
Ange bästa möjliga justering.
Många användare tycker att att lägga till StarSense Autoguiders till sin installation förbättrar noggrannheten så dramatiskt att de inte längre behöver polarisera sina tyska ekvatorialfästen för de flesta tillfälliga observationer och bilder.

Men om du vill uppnå bästa möjliga noggrannhet, förenklar autoguidern dramatiskt den polära inriktningsprocessen. Följ bara instruktionerna på skärmen på handkontrollen eller i CPWI-mjukvaran och du kan slutföra en fullständig polaruppriktning på mindre än fem minuter.

Högkvalitativ 4-elements optisk design

StarSense Autoguider har en högkvalitativ 4-elements optisk design utvecklad av den kända optiska designern Mark Ackermann. Dess unika design ger skarpare bilder än andra miniguideskop. Det optiska röret är gängat för att ta emot 2” astronomiska filter. Lägg till ett IR-passfilter för att justera ditt fäste i skymning eller ett neutralt densitetsfilter för dagtidsfokusering.

Enheten inkluderar även en inbyggd dator och en mycket känslig Sony IMX290-DLL monokrom CMOS-bildsensor, som alla samverkar för att ge exceptionell kontrollnoggrannhet. Du kan se en livebild från kameran via din PC om så önskas.

Avancerade inställningar
Avancerade användare kommer att älska att finjustera sina autoguidningsinställningar via CPWIs avancerade inställningar. Du kan aktivera vibreringsinställningar för att flytta fästet något mellan kamerans underexponeringar, vilket kan hjälpa din bildbehandlingsprogramvara att prestera som bäst.

Du kan också guida på en komet via CPWI. Välj helt enkelt kometen från programvarans regelbundet uppdaterade databas med mer än 100 000 himlakroppar. Att guida direkt på kometen ger bättre resultat än att guida på närliggande stjärnor.

Det bästa av allt är att du kan låsa upp fler spännande funktioner som dessa under hela livet av din StarSense Autoguider. Ditt köp ger dig tillgång till alla efterföljande firmwareuppdateringar. Celestrons ingenjörer lägger ständigt till ny funktionalitet till våra produkter, och med en enkel firmwareuppdatering kommer du alltid att kunna njuta av det senaste och bästa.

Fungerar med din nuvarande inställning
Du väljer hur du vill styra din StarSense Autoguider. Den fungerar med din NexStar+-handkontroll, CPWI-teleskopkontrollprogramvara via en trådbunden PC-anslutning eller WiFi (med ett WiFi-aktiverat fäste eller SkyPortal WiFi-modultillbehör). Autoguiden fungerar också med resten av dina Celestron-tillbehör för en sömlös lösning som passar perfekt in i din teleskopuppställning.

StarSense Autoguider fungerar med de flesta aktuella Celestron datoriserade fästen, både tyska ekvatorial och altazimut. Se tabellen nedan för fullständig kompatibilitetsinformation.

Advanced VX - CGX-L - CPC - CPC DX - Nexstar Evolution - Nexstar SE-serien - CGEM II - CGX - CGEM/CGEM DS - CGE PRO.