Celestron StarPointer PRO

Modell/Varunr.: C51635

675 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron StarPointer Pro
Lägg mindre tid på att söka och mer tid på att observera med Celestrons förstklassiga röda punktsökare. Red dot Finders utvecklades ursprungligen för skyttesporter. StarPointer Pro, å andra sidan, utvecklades av astronomer för astronomer för att göra det så enkelt som möjligt att hitta observationsmål på natthimlen.

Oavsett om du är ny på hobbyn eller har många års erfarenhet kommer du att uppskatta den genomtänkta designen hos StarPointer Pro. Eftersom en enkel röd prick kan överglänsa ditt mål, projicerar StarPointer Pro två LED-inriktningscirklar. Placera helt enkelt ditt siktmål i mitten av cirklarna så ser du det i okularet. Målcirklarna fungerar också som orientering för stjärnhopp. För enkelhetens skull har StarPointer Pro ett 40 mm optiskt fönster med ett stort synfält. Den passar in i standardsökarbasen på många teleskop.

Hur man justerar StarPointer Pro
Första gången du använder sökaren måste du justera den. Denna engångsinstallationsprocedur bör göras under dagen. Ta ut teleskopet och hitta ett lätt igenkännligt föremål, som en gatlykta, en registreringsskylt eller ett högt träd. Objektet ska vara så långt bort som möjligt, men minst 500 meter bort. Flytta teleskopet åt vänster och höger eller upp och ner så att det pekar ungefär mot objektet. Titta genom teleskopet med ditt okular med låg förstoring och flytta teleskopet tills det objekt du valde är i mitten av vyn. När objektet är centrerat i okularet, slå på den röda pricken. Med huvudet placerat ca. 20 centimeter bakom sökaren, titta genom den runda linsen på sökaren och hitta den röda pricken. Använd de två justeringsrattarna på sidan och under sökaren utan att flytta teleskopet. Du kontrollerar punktens vänster-högerrörelse. Den andra styr punktens rörelse upp och ner. Justera båda dessa tills den röda pricken visas över samma föremål som du observerar i okularet.

Din sökare är nu justerad och bör inte behöva justeras om den inte stöter eller tappas. Du kan till och med ta bort sökaren från teleskopet och sätta på den igen samtidigt som du bibehåller inriktningen.

Specifikationer

  • 40mm objektivlinse
  • Längd: 88,9mm
  • Vikt: 142 gr.
  • Batteri: 1 stk CR2032 (medfølger)