ZEISS Terra ED Pocket Kikkert

Pris från 4.460 SEK

Klarna


ZEISS Terra ED Pocketkikare
Terra ED Pocket är den perfekta resekikaren för dina framtida resor i både Danmark och utomlands. Kikarens 25 mm frontlinser resulterar i en kompakt och lätt design, så att du enkelt kan bära kikaren i väskan eller fickan. ED-glasögon kompenserar för de mindre frontlinserna och du får därför extremt ljusstarka minikikare.

Kompakt kikare med ED-glas
Kikaren är gjord med SCHOTT ED-glas. ED översätts till Extra Low Dispersion; eller i danska Ekstra Low Spredning. Det gör att glaset ger en naturlig färgåtergivning av landskapets många nyanser, och du är därför säker på att färgerna inte förvrängs genom kikaren.

Dessutom har kikaren en hög ljusgenomsläpplighet på 88%, vilket säkerställer dig skarpa bilder med hög detaljgrad trots kikarens kompakta storlek. Den höga ljusgenomsläppligheten beror på kikarens SCHOTT ED-glas och ZEISS speciella T*-beläggning och hydrofobiska antireflexbeläggning.

Kikarens ljusa glas och beläggningar gör det enkelt för dig att se detaljer i landskapet och på djuren, även om ljusförhållandena inte är optimala. Du kan därför ta med dig kikaren på skymningsturer eller hitta den i eftermiddagsskymningen.

Kikarens struktur
Kikarens vattentäta hölje är förstärkt med glasfiber vilket gör det möjligt att bära kikaren oavsett väder. Dessutom klarar kikaren temperaturer från -20 till +63°C, vilket gör dem idealiska även under extrema förhållanden.

Det stora greppvänliga fokuseringshjulet gör fokuseringen extra enkel. Du kommer snabbt att märka fördelen med fokuseringshjulet så fort du tar kikaren i händerna: ditt pekfinger landar automatiskt på hjulet, och du behöver därför aldrig mer tänka på hur du ska hålla i kikaren när rådjuret plötsligt kommer hoppar ut ur skogen.

Specifikationer

  • ED glas (glas med extra låg spridning)
  • Hydrophobic ZEISS MC beläggning
  • Twist-up ögonmusslor
  • 100% vattentät
  • Kvävgasfylld
     

Modell 8x25 10x25
Förstoring 8x 10x
Objektivdiameter 25 mm 25 mm
Synfält 119 m/1000 m 97 m/1000 m
Närgräns  1,9 meter 1,9 meter
Vikt 310 g 310 g
Mått 111x115 mm 111x115 mm
Pupillavstånd 35-72 mm 35-72 mm
Garanti 2 år 2 år
Paketet består av ZEISS Terra ED kikare, väska, rem och linsskydd