Celestron Starsense 114mm dobson

Modell/Varunr.: C22480

5.691 SEK 6.152 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron Starsense 114mm dobson teleskop
Celestron har återuppfunnit det bordsbaserade dobsoniska teleskopet med StarSense Explorer - den första bordsdobsonian som använder din smartphone för att analysera natthimlen och beräkna dess position i realtid.

Denna 114 mm bländare Celestron StarSense Explorer är idealisk för nybörjare, tack vare appens lättanvända gränssnitt och detaljerade tutorials. Det är som att ha sin egen personliga reseguide på natthimlen Redo – redo – start
Lämna efter dig komplicerade stjärndiagram, oprecisa planetariumappar och datoriserade hängare. Med StarSense Explorer har det aldrig varit enklare, snabbare eller mer exakt att hitta objekt. Inom några minuter efter att du ställt in teleskopet kommer du att navigera mot himlen med tillförsikt. Placera helt enkelt din telefon i den unika StarSense-dockan och starta StarSense Explorer-appen.

Efter att ha anpassat din telefon till teleskopets optik (en snabb och enkel procedur), genererar StarSense Explorer en lista över himlakroppar som för närvarande är synliga. Gör ditt val och pilar visas på skärmen för att vägleda dig när du flyttar teleskopet. När objektet är redo att ses i okularet blir bullseyen grön. Som du observerar kan du lyssna på hundratals ljudbeskrivningar och se detaljerad information om tusentals objekt i appens robusta databas.

Högkvalitativ Altazimuth Base
Den stabila Dobsonian bordsskivan ger en solid grund för StarSense Explorer. Bordsskivans bas är kompakt, lätt och lätt att transportera, vilket gör den perfekt för resor. Basens låga profil gör det lättare för vissa observatörer (särskilt barn) att komma åt okularet. Du kan också placera basen på en stabil plattform, till exempel ett bord, för att höja den till en bekväm synhöjd.

Teflonlager ger mjuk rörelse i både höjd och azimut. Det integrerade höjd "broms"-systemet låter dig justera spänningen längs höjdaxeln för att säkerställa den mjukaste rörelsen, även med små obalanser. När himlakroppar ser ut att driva över natthimlen kommer du lätt att kunna följa dem.

Det optiska röret är anslutet till basen via en rörhållare. Det är enkelt att justera rörets position i basen så att fokuseringsenheten hamnar i den mest ergonomiska visningspositionen. Basen har ett okularstativ för att hålla dina extra okular nära till hands.

Vad kan jag se?
Med en 114 mm (4,5”) parabolisk primärspegel har detta teleskop tillräckligt med ljusinsamlingskraft för att få fram detaljerna i himlakroppar. Du kan förvänta dig skarpa, ljusa vyer av Jupiters fyra galileiska månar, dess molnband och den stora röda fläcken, Saturnus ringar, trapetsen i Orionnebulosan och den vackra öppna stjärnhopen Plejaderna. Du kommer att kunna urskilja subtila detaljer medan du tittar på månen och planeterna samt galaxer och nebulosor.

Även om du bor i en ljusförorenad stadsmiljö är Celestron StarSense Explorer 114 mm dobson tillräckligt avancerad för att välja ut Jupiter, Saturnus, öppna stjärnhopar som Plejaderna, dubbelstjärnor som Alberio, Orionnebulosan, Andromedagalaxen och mer av de bästa och ljusaste himlakropparna.

Men om du kan ta teleskopet till en ännu lite mörkare plats kommer fler objekt att bli synliga. Med denna 114 mm Dobsoniska och relativt mörka himmel finns hundratals fascinerande föremål inom räckhåll.

StarSense Explorer-basen är lätt och utrustad med bärhandtag, vilket gör den enkel att transportera till din observationsplats.

Det här teleskopet har en 1,25" fokuserare som accepterar 1,25" okular och dammskydd för framsidan av röret och fokuseraren.

Smartphonehållaren
Celestron StarSense Explorer fungerar med de flesta moderna smartphones, inklusive iPhone 6 och nyare, och de flesta enheter som kör Android 7.1.2 eller nyare tillverkade sedan 2016.

Patenterad StarSense Sky-igenkänningsteknik
StarSense Explorer använder patenterad teknik och din smartphone för att avgöra exakt vart teleskopet pekar på natthimlen. A Lost in Space Algorithm (LISA), som de som används av satelliter i omloppsbana för att orientera sig korrekt, hjälper appen att matcha stjärnmönster som den upptäcker overhead till sin interna databas.

Du kan enkelt ta bilder genom teleskopet med din telefon, placera telefonen framför okularet och ta en bild. För att hålla telefonen har vi en smartphoneadapter/hållare.

Objektivdiameter 114 mm
Brännvidd 450 mm  f/4
Okularer, 1.25" 10mm(45x) - 17mm (72x)
Högsta användbara förstoring 269x (vid köp av extra okular) f.ex Celestron Astromaster okularset
Söker Starpointer rödpunktsökare
Software Celestron Starry Night Basic Edition Software and StarSense Explorer App
Database håndkontrol Tubus: Længde: 69,9mm  Diameter:  139,7mm (5.5") Base: 381mm x 381mm x 393,7mm
Samlet vikt

5,7 kg

Garanti 2 år
Paketet innehåller Optiskt rör 114 mm | Dobson base | Starsense dock | 10mm och 17 mm okular | StarPointer™ rödpunktsökare |  Engelsk manual