Celestron Travelscope 80 inkl. väska och smartphoneadapter

Modell/Varunr.: C22030

2.152 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron Travelscope 80
Travelscope 80 är ett refraktorteleskop perfekt för såväl landskapsobservationer som astronomiska observationer. Ett bra val för barn och nybörjare

Att ställa upp teleskopet är enkelt, så du kan börja observera på nolltid. Redan på din första timeout kan du montera teleskopet och dess tillbehör på några minuter. De justerbara stativbenen låter dig justera höjden på teleskopet eller placera det på upphöjda ytor som ett picknickbord. Det kompletta teleskopsetet väger endast 2,2 kg.

Utforska natthimlen
Med Travel Scope kan du se planeterna, månen, stjärnhoparna och ljusare djupa himmelobjekt som Orionnebulosan och Andromedagalaxen på natten.

Stativ
Stativet är ett manuellt Alt-Azimuth-stativ med ett enda handtag, vilket ger en jämn och exakt pekning. Flytta spottingskopet uppåt/nedåt, vänster/höger för att spåra ditt objekt i okularet.

I paketet

  • Travelscope 80mm
  • 2 okular, 10 mm och 20 mm
  • Diagonal
  • 5x24 söker
  • Smartphone adapter
  • Ryggsäck
  • Engelsk manual

De två okularen ger olika förstoringar för att se objekt. Diagonalen möjliggör visning med höger sida upp, idealisk för markbundna motiv, men kan också användas för himmelska föremål. Den permanent monterade sökaren hjälper dig att snabbt centrera ett föremål i okularet för enklare observation.

Smartphone-adapter – Ta bilder med din smartphone med denna adapter. Denna smartphone-adapter installeras enkelt genom att klämma fast över toppen av ett okular. Smarttelefonen hålls på plats med hjälp av spänningsknappar som säkert låser din telefon på plats.

Reseryggsäck – kommer med ditt teleskop så att du bekvämt kan förvara kikarsiktet, stativet, okularen och tillbehören.

Programvara för Starry Night
Ladda ner Celestrons Starry Night-programvara och lär dig om natthimlen, himlaobjekt och hur du planerar din nästa observationssession. Celestron Starry Night Software är det ledande programvarupaketet för astronomi på marknaden, som ger resurser och kunskap för att se vårt solsystem och mer

 

Objektivdiameter  80 mm
Brändvidd 400 mm (f/5)
Okularer, 1.25" 10mm (40x), 20mm (20x)
Förstoring 20x, 40x
Tilbehør søger 5x24 mm, taske, stativ
Stativhöjd fra 55,88cm - 132,08cm
Rörlängd 457mm
Vikt 2,7 kg