Omegon 150P EQ-320 stjärnkikare

Modell/Varunr.: 61021320

6.922 SEK

Klarna

Lagerstatus: Levarans 8-10 dagar
st.

Omegon 150P EQ-320 stjärnkikare
Detta teleskop är idealiskt för den seriösa nybörjaren som vill utforska detaljerna om planeter och nebulosor. Du får ett 150 mm rör och en parabolisk primärspegel. Därför är du garanterad ljusa, tydliga och detaljerade bilder av fenomenen på natthimlen med en maximal förstoring på upp till 269x.

Utforska natthimlen
Månen har tusentals kratrar, toppar och dalar som du kan komma på nära håll med Omegon 150-kikaren. Dessutom kommer det att vara självklart att observera Saturnus ringar, Jupiters röda fläck, Mars yta och många andra planeter. Eftersom teleskopet har en parabolisk spegel och ett rör på 150 mm bör du även utforska klotformade stjärnhopar. Det här är de äldsta objekten i vår galax, som presenterar sig som dimkulor som bara sprider sig vid deras kanter. De innehåller upp till en miljon stjärnor. Slutligen kommer det också att vara självklart att närmare studera ljusare vätenebulosor och planetariska nebulosor.

EQ-320 montering
En av de stora fördelarna med denna modell är det stabila EQ-320-fästet, som minimerar vibrationer under observation. Det håller på ett tillförlitligt sätt röret och ger dig en stabil bild, så att du bättre kan se detaljerna. Med de två axlarna kan du finjustera positionen och hålla objektet i ditt synfält trots jordens rotation. Stativet är tillverkat i aluminium med metallbeslag, på vilket det finns en bricka för dina tillbehör. Här kan du bland annat lagra okular och filter, så att du snabbt kan växla mellan dem när du observerar.

Parabolisk primärspegel

Omegon 150P har en förstklassig parabolisk primärspegel, som eliminerar sfäriska aberrationer och ger bilden ännu bättre kontraster. På så sätt kan du se mer detaljer om objekten. Det är en mer exakt spegel som är slipad till en form som använder alla inkommande ljusstrålar för ett perfekt fokus på axeln. Du får därför ett teleskop med möjlighet till utmärkta bilder.

Ta en bild med din smartphone:
Smartphone-adapter för att hålla din smartphone hårt – då kan du enkelt ta bilder med din smartphone genom okularet.

Ta en bild med en DSLR-kamera:

Detta teleskop rekommenderas inte för astrofotografering.

Objektivdiameter

150 mm

Brännvidd

750 mm  (f/5)

Okular 1.25"

25 mm - 10 mm (38x och 75x)

Software

Starry Night Basic Edition

Högsta användbara förstoring

269x

Vikt

17 kg

Pakken indeholder

OTA 150 mm| EQ 320 stativ | tillbehörsbricka | 2 okular – 25 mm  og 10 mm | Rödpunktssökare | Engelska Manual

Titel Typ Storlek Manual
Omegon-adv.150mm-manual.pdf PDF 838.88KB Manual