Celestron NexStar 5SE Teleskop

Modell/Varunr.: C11036

16.922 SEK

Klarna

Lagerstatus: Levarans 8-10 dagar
st.

Celestron NexStar 5SE Teleskop
NexStar 5SE är ett idealiskt teleskop för astronomiska observationer och fotografering av himlaobjekt. NexStar 5SE har alla funktioner som du också hittar i Celestrons mest avancerade GoTo-teleskop, som Sky Tour-funktionen, Sky Align-teknik, Starbright XLT-beläggning och en databas med fler än 40.000 objekt inlagda. Oavsett om du är en erfaren astronom som letar efter ett bärbart och behändigt teleskop med avancerade funktioner, eller om du precis har börjat ditt astronomiska äventyr, kommer NexStar SE att ge dig en fantastisk upplevelse av natthimlen.

Utforska natthimlen

NexStar 5SE har en rördiameter på 125 mm. Det betyder att den samlar in 56 % mer ljus än NexStar 4SE. Teleskopets stora rör och höga ljustransmission gör det möjligt att observera det bästa som solsystemet har att erbjuda: Saturnus ringar, Jupiters molnbanor, Månens yta. Utforska dessutom hundratals stjärnor i Hercules Globular Cluster, Orionnebulosan, spiralarmarna från Whirlpool Galaxy och mer. Du kan därför också observera några av de klara nebulosorna med NexStar 5SE.

Den fantastiska Starbright XLT-beläggningen, som du hittar på alla NexStar SE-teleskop, säkerställer högkontrastbilder av himlaobjekten. XLT-beläggning har en ljusgenomsläpplighet på 95 %, och detta gör att du kan se massor av detaljer och ta fantastiska bilder av det du observerar. Det är därför den bästa typen av beläggning som en kikare kan ha.

Datorstyrt teleskop
Teleskopet är motoriserat och du styr det med handkontrollen. NexStar+-handkontrollen innehåller en databas med mer än 40.000 olika himlaobjekt som du kan studera på nära håll. Du kan också välja att åka på en Sky Tour och låta ditt teleskop visa dig de bästa objekten som är synliga just nu.

Att rikta in ditt teleskop är också enkelt och smärtfritt tack vare Sky Align. Denna process gör justeringen så enkel som 1-2-3: centrera bara tre ljusa föremål i okularet och tryck på ALIGN. För ännu enklare justering, fäst vår StarSense AutoAlign så kommer din NexStar SE att rikta in sig själv. Ge ditt teleskop GPS-koordinater med SkySync, eller lägg till automatisk justering med StarSense AutoAlign

Varje GoTo-teleskop måste kalibreras (alignment) innan användning.
1. Ange datum, tid och plats
2. Rikta teleskopet mot 3 valfriga stjärnor
3. Du är redo att stjärnskåda!
 
 
Objektivdiameter 125mm
Brännvidd f/1250  f/10
Okular, 1.25" 25mm(50x)
Högsta användbara förstoring 300x
Sökare Star Pointer
Mjukvara "The Sky" level one - CD rom
Databas +40.000 objekt
Total vikt

12,5 kg

Paketet består av 125 mm tubus | GoTo montering och stativ | Star Pointer rödpunktsikte | 25 mm okular 1,25" | Engelsk manual | Sky Level 1 CD
Titel Typ Storlek Manual
NexStar-5SE-Manual.pdf PDF 3.26MB Manual