Celestron NexStar 6SE Teleskop

Modell/Varunr.: C11068

15.377 SEK 18.454 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron NexStar 6SE Teleskop
Nexstar 6SE är ett idealiskt teleskop för astronomiska observationer och fotografering av objekt. Den är perfekt för att observera alla typer av objekt, men med en rörstorlek på 150 mm blir det självklart att noggrant studera galaxer, gasnebulosor och andra djupa himmelsobjekt. Teleskopet är kompakt och lätt att transportera, eftersom det är ett Schmidt-Cassegrain-teleskop. Den har därför en totalvikt på endast 13,7 kg. Dessutom är den motoriserad, så att du enkelt kan navigera runt natthimlen med handkontrollen.

Observera nebulosan
Kikaren samlar så mycket ljus tack vare en rördiameter på 150 mm. Detta innebär att avlägsna DSO:er, som Ringnebulosan i Lyra eller Handnebulosan, blir vackert synliga och klothopar, som M13, löses upp i en mängd enskilda stjärnor vid sina kanter. Planetobservation ger rika detaljer i bilder av Saturnus, Jupiter, Venus och Mars. Det är därför ett idealiskt teleskop för att observera både nära och avlägsna himlaobjekt. Med Celestrons utmärkta StarBright XLT-beläggning är du säker på att få utmärkta bilder av de många föremålen på natthimlen.

Datorstyrt teleskop
NexStar 6SE har alla funktioner som du även hittar i Celestrons mest avancerade GoTo-teleskop, som Sky Tour-funktionen, Sky Align-tekniken och en databas med fler än 40.000 objekt inlagda. Det finns RS-232 för styrning från PC och för uppgradering av handkontrollen. AUX för GPS-modul. Autoguide-port för automatisk autoguidning. SkyAlign-teknik gör att ditt teleskop är inriktat och redo att observera på några minuter. Även om du inte är bekant med natthimlen kan du enkelt rikta in ditt teleskop på tre ljusa objekt.

Varje GOTO-teleskop ska först kalibreras (alignment) innan det används:

1. Ange datum, tid och plats.
2. Rikta teleskopet mot 3 valfria stjärnor.
3. Du är redo att observera!

NexStar SE-teleskopen har även Celestrons unika, patenterade enkelgaffelarmsfäste. Den är perfekt bärbar och gör installationen snabb och enkel. Dessutom är NexStar SE uppdelad i flera lätta och kompakta delar, vilket gör den lätt att transportera, även i små fordon. Du har inga problem att få NexStar SE till din favoritplats för observation eller att snabbt ställa upp den på din bakgård.

Astrofotografering med NexStar 6SE
Om du vill göra astrofotografering kan du använda en NexImage-kamera. Eller experimentera med astroimaging i djup himmel genom att ersätta teleskopets sekundära spegel med en DSLR eller astronomisk CCD-kamera med en Fastar/HyperStar-linsenhet. Från din första observationssession och i många år framöver är NexStar SE din pålitliga följeslagare.

 
 
Objektivdiameter 150mm
Brännvidd f/1500  f/10
Okular, 1.25" 25mm(60x)
Högsta användbara förstoring 354x
Sökare Starpointer
Mjukvara "The Sky" level one - CD rom
Handkontroll med databas Ca 40 000 objekt
Total vikt

13,7 kg

Paketet består av 150 mm tubus | GoTo og stativ | SkySync | Starpointer | 25 mm okular 1,25" | Sky Level CD1 | Engelsk manual
Titel Typ Storlek Manual
NexStar--6SE-8SE-Manual-1.pdf PDF 3.31MB Manual