Celestron Astromaster 60 stjärnkikare inkl. smartphone adapter och månfilter

Modell/Varunr.: C22066

1.537 SEK 1.998 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron Astromaster 60 stjärnkikare
Astromaster 60 är en idealisk stjärnkikare för nybörjaren som vill ha en kvalitetskikare för Månen och de stora planeterna i solsystemet. Den är särskilt lämplig för den yngre personen som har utvecklat ett intresse för natthimlen, och därför vill närmare studera Månens många kratrar och även Saturnus ringar. Vi rekommenderar den från 6 års ålder – givetvis med hjälp av en vuxen, då den är lätt att hantera tack vare ett enkelt stativ.

Stjärnkikaren har en stabil bas med ett rejält AZ-stativ, vilket gör det möjligt att studera himlaobjekten på nära håll. Under röret finns ett handtag som du kan använda för att finjustera positionen.

Den medföljande smartphone-adaptern gör det möjligt att fästa din smartphone på okularet så att du enkelt kan ta bilder av det du observerar. Du kan därför föreviga dina upplevelser av Månens kratrar med smarttelefonadaptern. Ett månfilter ingår också. Det kommer att ge dig en bättre upplevelse av Månens detaljer, eftersom filtret dämpar ljusstyrkan och ökar kontrasterna.

Utforska natthimlen
Du kan uppnå en förstoring på 35x och 70x med Astromaster 60. Med dessa förstoringar blir det självklart att observera Månens kratrar, dalar och toppar. Du kommer mycket nära månens detaljer. Det är också möjligt att se de stora planeterna i vårt solsystem. Det kan bland annat vara Saturnus och ringarna samt Jupiter och de fyra ljusaste månarna. För att få de bästa möjligheterna att observera dessa rekommenderar vi att köpa en barlow-lins eller ett extra okular, då detta ger dig en högre förstoring – och därmed gör det lättare att se Saturnus ringar.

Om du vill studera solen måste du köpa ett solfilter.

Teleskopet kan användas för landskapsobservation. Det blir därför möjligt att använda teleskopet både dagtid och nattetid. Var medveten om att bilden kommer att spegelvändas (höger/vänster) om det inverterande okularet inte används.
 

Objektivdiameter 60 mm
Brännvidd 700 mm  (f/12)
Okular, 1.25" 20 mm - 10 mm
Förstoring 35x, 70x
Tillbehör Built-in StarPointer söcker, smartphone adapter, månfilter
Software Starry Night Basic Edition
Högsta förstoring 142x
Pakken består af                      Optisk tube 60 mm | AZ- stativ | Tillbehörsbricka | 2 okularer – 20 mm och 10 mm | Vändokular | Smartphone adapter | Månfilter | Engelska manual
Titel Typ Storlek Manual
AstroMaster-LT-Manual.pdf PDF 446.02KB Manual
Quick-set-up-guide-AZmount.pdf PDF 622.38KB Manual