Celestron NexStar 4SE Teleskop

Modell/Varunr.: C11049

9.998 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron NexStar 4SE Teleskop
Celestrons karaktäristiska orange tubteleskop kombinerar avancerade funktioner och utmärkt optik i ett lättanvänt system, NexStar 4SE. Det är det perfekta valet för ditt första seriösa teleskop både för visuella upplevelser och astrofotografering tack vare GoTo-funktionen, Starbright XLT-beläggning, SkyAlign-teknik och mycket mer. Med en handkontroll kan du enkelt styra teleskopet och med en databas på över 40.000 objekt kan du enkelt hitta spännande fenomen att studera på nära håll. Så; oavsett om du är en erfaren astronom som letar efter ett bärbart och behändigt teleskop med avancerade funktioner, eller om du precis har börjat ditt astronomiska äventyr, kommer NexStar SE stjärnkikaren att hjälpa dig att komma närmare.

Utforska natthimlens fenomen
NexStar 4SE har ett rör på 102 mm, så den primära spegeln samlar tillräckligt med ljus för att observera det bästa som solsystemet har att erbjuda: Saturnus ringar, Jupiters molnband och geografiska särdrag på månens yta. När det kommer till djupa himmelobjekt, ta med din 4SE till en plats i mörk himmel och du kommer att se hundratals exakta stjärnor i Hercules Globular Cluster, spiralarmar från Whirlpool Galaxy och mer.

Datorstyrt teleskop

Nexstar 4SE har alla funktioner som du även hittar i Celestrons mest avancerade GoTo-teleskop, som Sky Tour-funktionen, en databas med mer än 40.000 objekt inlagda. Denna serie av Nexstar teleskop har Celestrons berömda orangea rör, kombinerat med ett motordrivet system, uppgraderbar handkontroll, Starbright XLT-beläggning och SkyAlign-teknik.

Att rikta in och ställa in ditt teleskop är också enkelt tack vare SkyAlign. Denna process gör installationen så enkel som 1-2-3: centrera bara tre ljusa föremål i okularet och tryck på ALIGN. För ännu enklare justering, fäst vår StarSense AutoAlign så kommer din NexStar SE att rikta in sig själv. Då är du redo att utforska databasen med många objekt och noggrant studera himlens underbara fenomen.

Sky ® Level 1 Planetarium-programvaran ingår för att utforska universum med på din PC kan du skriva ut anpassade stjärndiagram över himlen.

Fotografera med NexStar 4SE
Med en 90º vinkel kan du sätta in okularet och använda det visuellt. Med en Flip Mirror-funktion – och direkt kameraanslutning är det möjligt att ta kortexponerade bilder. Med den externa knappen kan du vända bort den inbyggda spegeln och ljuset passerar direkt in i kameran som kan monteras på baksidan av Nexstar 4SE.

The Sky ® Level 1 Planetarium mjukvara ingår så att du kan utforska universum på din dator och skriva ut anpassade stjärndiagram av himlen.

Teleskopet har SKY ALIGN - en enkel väg till stjärnorna

Varje GOTO teleskop bör kalibreras (alignment) innan det används.
1. Ange datum, tid och plats
2. Rikta teleskopet mot 3 valfria stjärnor
3. Du är redo att stjärnskåda!

Paketet innehåller:
102mm/f1325 optisk kikare på GOTO montering och stativ
Star Pointer rödpunktsikte
25mm Plossl okular (1.25")
Engelsk manual
Sky Level 1 CD
 
Objektivdiameter 102mm
Brännvidd f/1325  f/12,99
Okular, 1.25" 25mm(53x)
Högsta användbara förstoring 240x
Sökare Starpointer
Mjukvara "The Sky" level one - CD rom
Databas 40.000+ objekt
Total vikt

9,5 kg

Garanti 2 år
Paketet består av 102 mm rör | GoTo montering och stativ | Star Pointer rödpunktsikte | 25 mm plössel okular 1,25" | Sky Level 1 CD | Engelska manuel
Titel Typ Storlek Manual
NexStar-4SE-Manual.pdf PDF 2.66MB Manual