Celestron NexStar 8SE Teleskop

Modell/Varunr.: C11069

23.075 SEK 24.614 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron NexStar 8SE teleskop
Celestrons karaktäristiska orange tubteleskop kombinerar avancerade funktioner och utmärkt optik i ett lättanvänt system; NexStar 8SE. Det är det perfekta valet för ditt första seriösa teleskop om du vill komma nära planeterna, nebulosorna, gasnebulosorna, galaxerna och mycket mer. Med ett 200 mm rör får du 78% mer ljus än en 6" modell och den är därför även idealisk för astrofotografering. Dessutom har den en mycket kompakt design med en totalvikt på endast ca 15 kg. Du kan därför transportera enkelt din NexStar 8SE.

Utforska natthimlen
Med ett rör på 200 mm (och en Starbright XLT-beläggning) är du säker på att få utmärkta bilder av universums många fenomen. Detta innebär att avlägsna DSO:er, som Ringnebulosan i Lyra eller Handnebulosan, blir vackert synliga och klothopar, som M13, löses upp i en mängd enskilda stjärnor vid sina kanter. Dessutom kommer du att tydligt kunna observera Cassinis uppdelning i Saturnus ringar, Jupiters molnband och den stora röda fläcken. Utöver solsystemet kommer din 8SE att visa dig hundratals exakta stjärnor i Hercules Globular Cluster, spiralarmar från Whirlpool Galaxy och mer. Och glöm inte månen - du kommer att se kratrar och geografiska särdrag som aldrig förr.

Datorstyrt teleskop
Kikaren är perfekt bärbar och gör installationen snabb och enkel. NexStar 8SE kan delas upp i flera lätta och kompakta delar, vilket gör den lätt att transportera – även i små fordon. Du har inga problem att få NexStar 8SE till din favoritplats för observation eller att snabbt ställa upp den på din bakgård.

NexStar 8SE är robust konstruerad av komponenter av hög kvalitet och ger den peknings- och spårningsnoggrannhet som behövs för att enkelt kunna observera och spåra dina favoritmål. Använd den medföljande NexStar+-handkontrollen för att lokalisera över 40 000 himmelska objekt, eller ta en Sky Tour och låt ditt teleskop visa dig de bästa objekten som är synliga just nu. Att rikta in ditt teleskop är också enkelt och smärtfritt tack vare SkyAlign. Denna process gör justeringen så enkel som 1-2-3: centrera bara tre ljusa föremål i okularet och tryck på ALIGN. För ännu enklare justering, fäst vår StarSense AutoAlign så kommer din NexStar SE att rikta in sig själv.

Hamnar:
RS-232 för styrning från PC och för uppgradering av handkontroll. AUX för GPS-modul. Autoguide-port för automatisk autoguidning

Kikaren har SKY ALIGN - en enkel väg till stjärnorna
Varje GOTO-teleskop måste kalibreras (inriktning) innan det kan användas.
1. Ange datum, tid och plats
2. Rikta teleskopet mot 3 stjärnor och du är redo att observera!

Teleskopet använder 8 AA-batterier (ingår ej) eller en extern strömkälla (säljs separat). En Powertank (H20153) eller en 220v strömkälla kan köpas.

Fotografi
Om du är intresserad av astrofotografi är NexStar 8SE Fastar-kompatibel för ultrasnabba bredfältsbilder. Det finns därför inget bättre val än en NexStar 8SE ihopkopplad med en av våra NexImage-kameror om du vill ha fantastiska bilder av planeter och djupa himmelobjekt. Teleskopet har även en direkt kameraanslutning, vilket gör att du kan ta en serie tidsinställda bilder med din SLR-kamera, vilket gör det möjligt att ta kortexponerade bilder
 

Objektivdiameter 203mm
Brändvidde f/2032  f/10
Okularer, 1.25" 25mm(81x)
Högsta möjliga förstoring 480x  (vid köp av extra okular)
Sökar Starpointer
Software "The Sky" level one - cd rom
Database håndkontrol knap 40.000 objekter
Samlet vikt

14,9 kg

Paketet består av 203 mm tubus | GoTo montering och stativ | Star Pointer sökar | 25 mm okular 1,25" | Sky Level 1 CD | Engelsk manual
 
Titel Typ Storlek Manual
NexStar--6SE-8SE-Manual.pdf PDF 3.31MB Manual
NexStar--6SE-8SE-Quick-Guide.pdf PDF 1.51MB Manual