Motor för Astromaster Teleskop

Modell/Varunr.: C93514

762 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Motor för Astromaster Telescope
Motor för Celestron AstroMaster eller Celestron PowerSeeker EQ-teleskop. Motorn kan även användas på Celestron CG-2 och CG-3 ekvatorialfästen.

Motorn kompenserar för jordens rotation så att teleskopet följer en rörlig planet (eller nebulosa, galax, etc.) genom natthimlen från öst till väst. När teleskopfästet är korrekt polariserat och RA-enheten är ansluten och fungerar, krävs endast enstaka justeringar av deklination (Dec) för att hålla ett himmelskt föremål i okularet under längre tidsperioder.

Celestrons motordrift drivs på ett enda 9V-batteri, så det finns inga kablar i vägen. Motordrivningen kan användas på antingen norra eller södra halvklotet genom att helt enkelt vrida på nord/syd-omkopplaren (N/S) på framsidan av motorhuset.

Solsystemobjekt som solen, månen och kometer rör sig genom himlen med andra hastigheter än stjärnor och djupa himmelobjekt gör, så för att ta hänsyn till detta kan en "hastighetsregulator" placerad precis under effektindikatorn vända i båda riktningarna för att sakta ner eller snabba upp motordriven.

Titel Typ Storlek Manual
Celestron-Motor-Astromaster-manual.pdf PDF 70.55KB Manual