Celestron StarPointer

Modell/Varunr.: C51630

506 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron StarPointer 
Celestron StarPointer sökaren är rätt väg att gå om du vill ha det enklaste sättet att lokalisera ett föremål och centrera det i ditt okular.

En rödpunktssökare, till skillnad från en optisk sökare, har 1x förstoring, visar ett superbrett synfält och håller himlen med höger sida upp och vänster till höger korrekt för att matcha det du ser med dina blotta ögon. En lysdiod skapar en röd prick på en bildskärm, så att du helt enkelt riktar StarPointer mot området eller föremålet du vill observera, tittar genom ditt okular och, om det är rätt inriktat, kommer området i och runt där du pekade den röda pricken att vara centrerad i synfältet.

Hur man justerar StarPointer 
Första gången du använder sökaren måste du justera den. Denna engångsinstallationsprocedur bör göras under dagen. Ta ut teleskopet och hitta ett lätt igenkännligt föremål, som en gatlykta, en registreringsskylt eller ett högt träd. Objektet ska vara så långt bort som möjligt, men minst 500 meter bort. Flytta teleskopet åt vänster och höger eller upp och ner så att det pekar ungefär mot objektet. Titta genom teleskopet med ditt okular med låg förstoring och flytta teleskopet tills det objekt du valde är i mitten av vyn. När objektet är centrerat i okularet, slå på den röda pricken. Med huvudet placerat ca. 20 centimeter bakom sökaren, titta genom den runda linsen på sökaren och hitta den röda pricken. Använd de två justeringsrattarna på sidan och under sökaren utan att flytta teleskopet. Du kontrollerar punktens vänster-högerrörelse. Den andra styr punktens rörelse upp och ner. Justera båda dessa tills den röda pricken visas över samma föremål som du observerar i okularet.

Din sökare är nu justerad och bör inte behöva justeras om den inte stöter eller tappas. Du kan till och med ta bort sökaren från teleskopet och sätta på den igen samtidigt som du bibehåller inriktningen.