Celestron NexStar 6" SLT Teleskop

Modell/Varunr.: C22088

10.768 SEK 11.691 SEK

Klarna

Lagerstatus: Finns i lager
st.

Celestron NexStar 6" SLT Teleskop
Celestron Nexstar 6" SLT Scmidt-Cassegrain-teleskopet är ett datorstyrt Go-To-teleskop som kan användas av nybörjare och mer erfarna amatörer. Det är det mest avancerade teleskopet i Celestron SLT-serien. Ett fantastiskt teleskop med ett 150mm rör. Teleskopet styrs enkelt via den medföljande manuella kontrollen, där mer än 120 000 objekt inklusive 220 av de bästa deep sky-objekten läggs in i databasen.

Natthimlens fenomen
Din NexStar 6SLT kommer att avslöja detaljer om månens yta, Venus och dess faser, polarna på Mars, Jupiter och dess fyra månar och Saturnus med dess ringar tydligt synliga. Med ett 150 mm rör är du säker på att få skarpa bilder med hög kontrast. Det är till och med möjligt att observera djupa himmelobjekt som Messier-objekt - till exempel det klotformade molnet av Hercules (M13) och den stora Orionnebulosan (M42) ses. Ringnebulosan i Lyra eller Hantelnebulosan blir vackert synlig, och klothopar som M13 löses upp i en mängd enskilda stjärnor vid sina kanter.

Celestron C6 är utrustad med patenterade StarBright XLT-beläggningar, som synligt ökar kontrasten och tar fram subtila detaljer på månen, planeter och svaga nebulosor. Dessa beläggningar ökar också ljustransmissionen för ljusare observationer av djupa moln.

Dessutom kan det också användas som ett landbaserat observationsteleskop för dagtid och vilda observationer. Det inverterar bilden, och kommer därför att kunna ha bra visuella upplevelser både dag och natt.

Datorstyrt teleskop
Med Celestrons patenterade Sky Align-teknik anger du helt enkelt datum, tid och din plats i handkontrollen och pekar på 3 slumpmässigt ljusstarka stjärnor så hittar teleskopet sin väg runt himlen. Du behöver inte känna till objekten - du kan till och med välja månen eller ljusa planeter. När den väl har ställts in är du redo att utforska natthimlens många föremål. Du kan välja mellan objekten i handkontrolldatabasen som innehåller 10 000 olika himlaobjekt. Du kan också välja en Sky Tour, där teleskopet själv hittar de ljusstarkaste och mest spännande objekten som finns nära dig i realtid.

Dessutom får du tillgång till Astronomy-mjukvara, där du kan ladda ner utskrivbara himmelskartor och 3D-bilder av solsystemobjekt
 

Objektivdiameter tubus

 150mm

Brännvidd

 1500mm f/10

Okular

 20 mm (75x) og 9 mm (167x) (1.25")

Förstoring

 75x og 167x

ström och batteri

 12 VDC – 8xAA Batteries (ingår ej)

Software

 Celestron's Starry Night Special Edition Software, SkyPortal App

högsta användbara förstoring    

 354x

Vikt

 8,2 kg

Auxiliary porte

1x Aux port | 1x håndkontrol port (håndkontrol kan bruge begge porte)

Dovetail compatibel stativ Vixen/CG-5 saddle plate
NexStar+ Database Over 120.000 objekter inkl. 220 af de bedste deep sky objekter
Software Celestron’s Starry Night Special Edition Software, SkyPortal App
Paketen består av SCT 6" tubus | Altazimut GO-To stativ med enkelt arm | Tilbehørsbakke | NexStar+ håndkontrol | 20 mm & 9 mm okular | Starpointer söker | Diagonal | Engelska manual
Titel Typ Storlek Manual
Celestron-NexStar-SLT-manual.pdf PDF 1.83MB Manual